World Cup

Theresa májusban üdvözölheti Anglia negyeddöntőjében – mondja Oroszország

Oroszország játékosan kijelentette, hogy Theresa May szombaton szívesen vesz részt az Anglia világkupája negyeddöntőjében, de a Downing Street eddig elmondta, hogy a brit miniszterek és a királyi család tagjai bojkottálják.

A miniszterelnök ketrecje, a Brexit tárgyalási taktikáinak szélesebb körre történő kiterjesztése mellett, egy Downing Street-i forrás azt mondta, hogy May minden játékot a saját kezébe fog venni. Spekulációt, hogy mit tehetne, ha Anglia eljut a döntőbe, idő előtt besoroltuk.

Miután Anglia legyőzte Kolumbiát a negyeddöntő elérése érdekében, a bojkottot, amelyet a volt orosz kém, Szergej Skripal mérgezése után vezettek be, valószínűleg ellenőrzés alá kerülnek.

Mivel Theresa May továbbra is meghívást kapott, a londoni orosz nagykövetség szóvivője e-mailben elmondta a Guardiannek, hogy „mindenki” szívesen vár.A kolumbiai eredményt követően kiadott tweetben az orosz londoni nagykövetség rámutatott arra, hogy az angol szurkolók miként utazhatnak a világbajnokságra, amely a végső szakaszába lép. A múlt héten, Aleksej Sorokin, az oroszországi Világkupa Helyi Szervező Bizottságának vezetője azt mondta, hogy „zavarodott” egyes országok hivatalos bojkottjain.

A Downing Street eddig elmondta a miniszterelnök határozott döntését. nem repedés, és a brit miniszterek és a királyi család tagjai által bojkottálódik – az egykori orosz kém, Szergej Skripal és lánya, Julia, Salisbury-ban márciusban történt megmérgezés miatt – bojkottálva áll. Anglia győzelme azt mutatja, hogy megrázhatja a múltot – és nem csak a pályán | Jonathan Freedland Bővebben

Svédország, akiknek Anglia szombaton találkozik Samara-ban, kevésbé határozottnak bizonyult.A brit kormány úgy vélte, hogy Svédország miniszterelnöke, Stefan Löfven elkötelezte magát amellett, hogy svéd miniszterek nem vesznek részt a csapatuk egyik játékában sem a verseny ideje alatt. A csoportos szakaszok és a szombati svéd-angol Anglia negyeddöntőbe jutott jegy nagyon soknak bizonyult Löfven számára.Egyes dolgok – például az, hogy Angliát verték be, hogy helyet szerezzenek a világkupán az elődöntőben – sokkal fontosabbak, mint a politika.

A történet korábbi verziójára válaszul a nagykövetség kiadott egy Nyilatkozat, amely szerint mindenkit köszöntünk, nem jelent külön meghívást májusra. “Nem küldtek személyes meghívást a brit politikai szereplők számára, következésképpen egyiket sem vonták vissza” – mondta a nyilatkozat. “Ez vonatkozik a brit képviselõkre is – ha az Egyesült Királyság méltóságai úgy döntenek, hogy eljövök, ugyanolyan vendégszeretettel fognak szembesülni, mint az angliai játékosok és szurkolók.” A Maidenhead United a legalacsonyabb Vanarama Nemzeti Ligában játszik.Utolsó alkalommal, amikor egy profi játékon vett részt – a Wembleynél a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal -, ez nagyrészt politikai szolidaritás volt a 2015-ös franciaországi terrorista támadások nyomán. Az oázis nem haragban nézz vissza.

Margot Wallström, a svéd külügyminiszter ragaszkodott ahhoz, hogy országa következetes legyen, és szolidaritási bojkottja csak a megnyitó ünnepségen vagy a csoport szakaszában terjedjen ki. >

Azt mondta az Expressen svéd bulvárlapnak: „Most egy másik helyzetben vagyunk. A labdarúgásnak oly módon kell egyesülnie. Dánia embereket is küld, és az Egyesült Királyság nem kifogásolja, hogy odautazzunk. Pontosan az, mit fognak érthető módon tenni, attól függ, hogy mi történik a labdarúgásban. Nem hiszem, hogy döntöttek.Folytatni fogjuk a csapatunk felvidítását. ”A szívváltozásról bejelentette, hogy az egész kormány Oroszországban akar lenni.

Korábban a sportminiszter, Annika Strandhäll, a közelmúltban egy svéd szerepelt. labdarúgó-ing, azt mondta, hogy nem tervezi, hogy Oroszországon játszana valamelyik játékot.A kormány kijelentette, hogy nem vesz részt a megnyitó ünnepségen, és nem tervezem részt venni egy oroszországi játékon. ”

Laurie Bristow, az oroszországi brit nagykövet kedden este részt vett Kolumbia elleni meccsen, mivel valamint a Nizhny Novgorodban megrendezett Panama-ellenes csoportverseny, amely gyakorlatilag nem sérti a politikát, mivel a bojkott csak a kormány minisztereire és a királyi felekre vonatkozott.

A verseny kezdete óta a moszkvai brit nagykövetség óvatos hangon, megpróbál tiszteletteljesen bekapcsolódni a világbajnokságba, miközben fenntartja a hivatalos pozíciót.Mielőtt Anglia első, Tunézia elleni Volgograd-meccsen játszott volna, Lindsay Skoll helyettes nagykövet csatlakozott a szurkolókhoz a város háborús emlékműjén a koszorúk kitüntetésekor, és pozitívan beszélt az Oroszország világkupájának erőfeszítéseiről. „Az itt üdvözlés melege rendkívül kiemelkedő. Az összes rajongó megjegyzést fűzött ehhez, és úgy tűnik, hogy Volgograd örömmel fogad mindenkit. ”- mondta.Egy fényképet küldve a Twitter-en, a hivatalos nagykövetségi számla azt írta: „A labdarúgás mindenki számára elérhető, nemtől, etnikai hovatartozástól vagy szexuális irányultságtól függetlenül.”

Összességében Oroszország örömmel fogadta a világkupát, a tömeg barátságosságát. és a hazafiság, amelyet szabadon enged az orosz csapat, amely szintén eljutott a negyeddöntőkbe.

Mivel kedd este Anglia szerezte a győztes büntetést, az orosz állami televízió kommentátora kiáltott: „Anglia emlékezni fog az élet végéig Oroszországban a világkupát! Le a propaganda!Lefelé a brit sajtóval, aki azt mondta rajongóinak, hogy ne jöjjenek! ”.

A londoni londoni Twitter nagykövetség gratulált az angol csapatnak, felhívta az angol rajongókat, hogy utazzanak az országba, és spekuláltak. az Oroszország kontra Anglia elődöntő lehetőségéről.

Vlagyimir Putyin orosz elnök július 15-én részt vesz a záró döntésen, mielőtt másnap kétoldalú találkozót tartana Donald Trumptal Helsinkiben.

A Brit Külügyminisztérium előzetes figyelmeztetései a brit rajongók számára az erőszak fenyegetése miatt látszólag csökkentették az Oroszországba utazó angol rajongók számát, bár szerepet játszottak a csapat teljesítményére vonatkozó alacsony elvárások is.

A brit diplomaták a világkupát megelőzően repültek Moszkvába, hogy ellentétes számaikkal közöljék, hogy vigyázniuk kell az angol rajongókra, különösen a melegekre és a leszbikusokra, akik támadások célpontjai lehetnek.

Egy A szentpétervári brit konzulátus a vád nélküli kiutasítás részeként a Salisbury vita után Oroszország elhalasztotta annak felismerését, hogy az angol rajongóknak konzuli tanácsadásra van szükségük.Az orosz és az angol rendõri erõk szintén együttmûködtek a meccs elõtt.

Az orosz nagykövetség az Egyesült Királyság politikai osztályának világbajnoksághoz fűzött hozzáállását savanyú szőlőre és hagyományos oroszellenes megközelítésre helyezte. . A brit politikusok “nem tudnak megbocsátani hazánknak azért, mert Nagy-Britannia nem kapta meg a 2018. évi világbajnokság megszervezésének jogát” – mondta egy sajtótiszt. „Az angolok egyébként nemcsak Oroszországnak, hanem két másik jelöltnek is veszítettek.” Play Video 3:01 Corruption and fasizmus: amikor a politika és a Világkupa összeütköznek – video magyarázat