World Cup

Luka Modric: az a szerény zseni, amely a Horvátország döntését a világkupán vezette

Amint a bukott fickó az egyik játékos felhívja a figyelmet. Horvátország 14. száma: egy kicsi és heves középpályás, aki a körülmények ellenére okosan és pontosan használja a birtokot. Néha elbukik, néha sikerrel jár, de továbbra is próbálkozik, továbbra is bízik technikájában, és ami még inkább lenyűgözővé teszi a kiállítását, csak 22 éves. “Bővebben

A kevésbé becsapott újságírók, akik a sajtóból néznek, kétszer ellenőrzik a játékos nevét a csapat lapon: Luka Modric. Játszik a Dinamo Zagreb számára. Határozottan egy, amelyet szemmel kell tartani. Lehet, hogy komoly tehetség.Pontosan mi lett az.

Kicsit 11 év elteltével Modric kicsi és karcsú, de hivatásszerűen óriási: óriási: négyszeres Bajnokok Ligája győztes a Real Madrid és az ország kapitánya mellett. amikor vasárnap szembesülnek Dániával az első világbajnokság utolsó 16 helyezettjében, két évtized alatt. Modric lenyűgözte Oroszországot, és kulcsfontosságú Horvátország reményében. Egyéni szempontból ezek a döntők a 32 éves koruk számára is lehetőséget kínálnak arra, hogy a bolygó legszebb középpályájává váljanak.

Kicsit furcsa, hogy Modricról nem beszélnek ilyen értelemben. már. Az elmúlt 10 év legsikeresebb európai klubcsapatában kulcsfontosságú szerepet játszik, és olyan játékos, akinek a képessége, hogy a legmagasabb szintű meccsek tempóját diktálja az agyakkal és a lábakkal, nem verhető ki.Volt még más hasonló színű, nevezetesen Xavi és Andrés Iniesta, ám legalábbis teljes mértékben elismerték ragyogásuk miatt. Modric viszonylag sötétben működik, átadja, mozgatja és felkapja a győztes érmeit, alig hagyva jóvá az irányába történő jóváhagyást.

Ez részben Modric szokatlan természetének tudható be. Finom operátor, aki fizikailag eltéved a játék csiszolt és tónusú szupersztárjai között.Amint Barney Ronay a Guardianbe tette, Modric „boszorkánynak öltözött kisfiúra” hasonlít, ám a tehetség tagadhatatlan, és most, a legnagyobb színpadon, esély van arra, hogy a tömeg fölé emelje magát.

“Mindannyian labdarúgó-szerelmesek vagyunk, és tudjuk, hogy Modric hihetetlen játékos” – mondta Dejan Lovren horvátországi csapattársainak nevében, akik mindegyike erősen lehajlik a 10. számú embernek a hátán, ahogy feltöltődtek. A D csoport 100% -os rekorddal lép be a vasárnap este Nyizsnyij Novgorodban zajló versenyre, mint kedvenc a negyeddöntőbe jutáshoz.

Egyetlen horvát sem tett több átadást a világkupán, mint a Modric (143), vagy többet kapott (124), kiemelve a középpályás kollégái iránti bizalom szintjét abban, hogy a megfelelő pillanatban helyesen cselekedjenek.És Modric nemcsak a labda használatával tett beszédeket. Másodszor a második megtett távolságért (26,09 km), a harmadik a legtöbb befejezett sprintért (93), és kissé meglepő módon a Zlatko Dalic soraiban bárki másnál több harcot végzett (hét). Facebook Twitter Pinterest Luka Modric Argentína elleni lenyűgöző gólját ünnepli. Fénykép: Ricardo Mazalan / AP

A kapitány itt, ott és mindenhol van, kétszer is szerezte a labdarúgást ezekben a döntőkben, követve a Nigéria elleni kezdő mérkőzés egy büntetését azzal a csavarással, és az ezüst felé fordult a 3- 0 győzelem Argentína ellen.Modric ezt a célt a horvátországi 109 fellépés egyik legjobbjaként említette, és mindenekelőtt ez tükrözi azon képességét, hogy tiszta fejét tartson a leginkább nyomás alatt álló helyzetekben. börtönbüntetés, amely az elméjére válik.

A szankció abból fakad, hogy Modric tanúként vesz részt a Dinamo Zágráb volt igazgatója, Zdravko Mamic büntetőeljárása során, amelyet hamisság miatt vádoltak.A tárgyalásra a Világkupát követően kerül sor, és nem lenne komoly meglepetés, ha Modric, aki tagadja a szabálytalanságokat, úgy zajlik, mint egy bajnoki lélegzet a versenyen. | Barney Ronay Bővebben

Ehelyett a horvátországi középpálya közepén virágzott, nyugalommal, pontossággal, változatossággal és olyan minőséggel diktálva a játékot, amelyről nem széles körben ismert: robusztus.

egy ember, aki 5 láb (1,68 m) és 10 font (66 kg), Modric hihetetlenül erős, a keret minden elemével felhasználva visszatartja az impozánsabb ellenfeleket a labda fogadása és használata érdekében.Ez egy olyan tulajdonság, amely teljes mértékben megmutatta a Real Bajnokok Ligája végső győzelmét a kijevi Liverpool felett, és amit Harry Redknapp észrevette a Tottenham menedzserévé válásán 2008 októberében, hat hónappal azután, hogy Modric csatlakozott a Dinamo klubjához.

Luka ugyanolyan bátor, mint oroszlán ”- mondta Redknapp, és felügyelte egy olyan játékos virágzását, aki küzdött az észak-londoni élethez való alkalmazkodásért. „Tudja, hogy a dolgok megtörténjenek – megvan az a képessége, hogy kinyitja az ajtót.”

Ezt a Realben is megfigyelték, ahol Modric szintén korai fogazási problémákat szenvedett. Marca a 2012/13-as La Liga szezon legrosszabb aláírását választotta meg, miután néhány héttel a kampány kezdete előtt 30 millió fontért érkezett a Bernabéu-ba.Visszautasította azonban a morzsolódást, és a 10. számú szerepről a középpályára való áttéréshez nélkülözhetetlen szerepet játszott a Real európai színpadán elért sikere szempontjából. meghaladva a France 98 sikereit, amikor Robert Prosinecki, Zvonimir Boban és Davor Suker között álló csapat eljutott az elődöntőkbe. Csináld ezt, és Modric jól és valóban lenyomja a jelét a globális tudatosságon.

„Mivel kicsi ország vagyunk, Luka kevesebb figyelmet kap, mint amennyit megérdemel” – mondta Lovren. „Ő a világ egyik legjobbja. Talán még egy Ballon d’Or nyertes is. ”