Uncategorized

Richie Porte célja a Giro és az ausztrál nemzeti bajnokság

Az ausztrál kerékpáros csillag, Richie Porte továbbra is eltökélt szándéka a Giro d’Italia-ban versenyezni, annak ellenére, hogy a szezon rossz egészségi állapotot szenved. megnyerte a január 11-i ausztrál közúti bajnokságot a Ballarat közelében lévő Buninyongban.

Fő célkitűzései a következő évben az lesz, hogy a májusi Giro-ban vezetjék az erős Sky csapatot, majd júliusban támogassák jó barátját, Chris Froome-ot Tour de France.

“Szeretnék a Giro-ban versenyezni az új ausztrál bajnokként” – mondta Porte. „Az egészségem ott van, ahol kell lennie, és nagy turnéra akarok vezetni, és a Giro a cél számomra. Még nincs megadva, de úgy tűnik, hogy ez lesz a versenyem.

„Chrisnek is volt felfelé és lefelé szezonja, és célja az, hogy visszatérjen és megnyerje a Tour de France-ot.Szeretném, ha ott lenne, támogatva őt, de a következő szezonban is megragadom a lehetőségemet. ”

Porte 2014. évi kampánya ragyogóan kezdődött, amikor egy lázadó úton harmadik helyet ért el Simon Gerrans és Cadel Evans mögött.

Ezután megnyerte a rangos Willunga színpadot, a negyedik versenyen a Tour Down Under versenyen.

Miután egy ígéretes második összetett februárban a spanyol Ruta del A szoldali versenyen Porte-nek betegség miatt félúton kellett kihúzódnia a Tirreno-Adriatico-n.

Végül feladja a Giro-i lovaglási terveit.

Porte aztán átvette a vezetést. a Sky csapat részéről, amikor Froome-nak ki kellett vonulnia a Tour de France-ból.Egyik pillanatban a verseny harmadik helyezettje volt, de a rossz egészségi állapot ismét megrontotta őt és a 23. helyet érte el.

Porte, aki szintén a Gerrans mögött a harmadik helyet a 2012-es állampolgárokon végzett, nem kell aggódnia az Orica miatt. -GreenEDGE lovas ebben az évben.

Gerrans egy karácsony előtti edzéses ütés során eltörte a gerinccsontját, kizárva őt a közúti állampolgárok és a Tour Down Under címvédéseiből.

Hiánya egyértelműen megnyitja a versenyt Porte és Evans számára, akik február elején vonulnak vissza.

“Szeretem a Buninyong pályát, és nem hiszem, hogy a GreenEDGE megszerezte volna a számot, amely más években volt.

„Nagyon szép lenne, ha olyan dobogó lenne, mint amilyen volt ebben az évben, és bárki, aki ezen a körön nyer, méltó nyertes.

„ Tehát ez egy nagy cél, hogy odamenjek és megpróbálják elvenni a mezét. ”