Uncategorized

Neil Lennon megígéri, hogy támogatja a kelta játékosokat, ha a rasszizmus Mars Lazio meccset játszik

Neil Lennon reméli, hogy a rasszista események nem fogják megtartani a Celtic Európa Liga Lazio elleni hazai mérkőzését, a menedzser megfogadja, hogy támogatni fogja játékosait, ha idegen szurkolók célozzák meg őket.

„A fajta rasszizmus gusztustalan, biztosan nem olyasmi, amit látni akarunk – mondta Lennon. „Csak remélem, hogy a fociról és egy remek futballestről beszélünk. Olyan sokféle kultúra van most a játékban, és mindenkit tiszteletben kell tartani. A játékosok csak focizni akarnak. Nem azért játszod a játékot, hogy bántalmazzanak a bőröd színe vagy vallása miatt.Ön azért futballozik, hogy élvezhesse és megcsináljon néhány apróságot. ”A Guardian nézete a rasszizmusról és a futballról: ideje az Uefának, hogy fokozza | Szerkesztőség További információ

A Lazio november 7-i Celtic-szel való házi játékát részben zárt stadionban kell lejátszani – bár ez a szankció fellebbezés alatt áll -, miután az Uefa ebben a hónapban rájött, hogy a rajongók faji módon bántalmazzák a Rennes játékosait. Ezt a játékot már a rasszista énekek részleges stadionzár alá helyezték a Sevilla elleni Európa Liga-meccsen februárban.

A rendőrség emelte a Lazio látogatásának kockázati szintjét, és a Celtic is könyörgött a helyes viselkedésért.Állítólag háromszáz Lazio ultrával, összesen 1500 utazási támogatás mellett tették meg az utat Glasgow-ba.

A meccs játékvezetője, Ivan Bebek irányította Bulgária Anglia elleni szófiai mérkőzését, amelyet elrontott rasszista viselkedés.

Lennon megerősítette álláspontját, miszerint támogat minden olyan játékost, aki rasszista bántalmazás miatt távozott. “Ők a játékosaim odabent, és ők emberek” – mondta. „Azért vannak itt, hogy focizni tudjanak, így ha bántalmazzák őket, és érzelmileg vagy személyesen idegesítik a hülyék a tömegben, és mi nem foglalkozunk ezzel, akkor meg kell védenem a játékosaimat és meg kell védenem őket. És pontosan ezt fogom tenni. ”

A Celtic első E csoportja, miután két meccsből négy pontot szerzett.Az ellenfelek minőségi különbségei ellenére Lennon úgy véli, hogy a Ross County elleni szombati 6: 0-s győzelemhez hasonló teljesítmény problémát jelentene a Lazio számára. ő mondta. „Az emberek valószínűleg a Laziót határozott kedvencnek tekintik, de otthon bárkit megverhetünk. Ez valóban fontos a klub hírneve szempontjából. Fontos a szurkolók és a játékosok számára. ”