Uncategorized

Johanna Konta 1978 óta az első brit nő a Wimbledoni elődöntőbe

Wade a Központi Bíróságon volt szemtanúja a No6 vetőmagjának 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4 (negyeddöntő) győzelmének, és a többi tömeghez hasonlóan tisztában volt azzal, hogy még két győzelem még nagyobb szelettel szolgálná a Konta számára: a Wimbledon címet, amelyet Wade 40 évvel ezelőtt kapott. Wimbledon 2017: Johanna Konta legyőzi Halepet az elődöntők elérése érdekében – élőben! Bővebben

Ahhoz, hogy magának lövöldözjön a Venus Rosewater-csészében, Kontanak az elődöntőben meg kell vernie az öreg Venus Williams-t, tudva, hogy a 37 éves amerikai a legjobban visszatekint a fiatalok verésére. A French Open bajnok Jelena Ostapenko 6-3, 7-5. „Az életkor nem befolyásoló tényező – mondta Konta a közvetlen következményeként. Óriási bajnok.Kiváltságosnak érzem magam, hogy megosszák vele a bíróságot. ”

Konta, aki ebben az évben megverte Williamset a Miami kempingpályán, majd elvesztette a római agyagon, később hozzátette:„ Soha nem játszottam őt a fűben, tehát ez új kihívás lesz. Az, ahogy Vénusz és nővére megemelte a női teniszt, valóban inspiráló. Nagyon izgatott vagyok és nagyon megalázott. ”

Ritka betekintésben Konta aztán megosztotta érzéseit korábbi elme-edzőjével, a késő Juan Coto-val szemben. – Juan óriási hatással volt rám. Ez meghaladta a tenisz karrierem. Nagyon holisztikusan közelített hozzá velem. Több volt rólam, mint emberről. Óriási munkát végzett velem azzal, hogy boldogságomon dolgoztam, mint személy, mint ember, általában az élettel foglalkozva.Arra számított, hogy segítsen nekem valami olyanban élvezni, amit kicsi lányom óta szerettem.

„Szeretném azt gondolni, hogy a sikerem a sajátom, és valójában ezt is mondta. . Minden dolgom, a győzelem és a veszteség következményeit viseli. ”

A kedd negyeddöntőjében az ellenfelet illetően Halep a Konta legjobbait mutatta be, aki minden várakozáson túl virágzott. “Ez egy kicsit szürreális” – mondta a brit. Hihetetlen, milyen gyorsan megy a tenisz. Még mindig megemésztem a dolgokat. Nagyon tisztán éreztem, hogy mit akarok elérni odakinn, függetlenül attól, hogy az én úton haladok-e vagy sem. Tudtam, hogy valójában nem fog sokat adni ingyen.Meg kellett teremtenem a saját esélyemet, és szerencsés voltam, hogy kihasználtam néhányat. ”

Valójában megtette, a nyolc esélyből kétszer megszakítva a kemény románt. Szolgálata szilárd volt, néhány alighangosodott hólyagossága és lelkesedése olyan lenyűgöző, mint bármikor a karrierje során.

A 26 éves Konta olyan játékos lett, aki Laura Robson – még mindig csak 23 éves – gyakran volt és Lehet, hogy ismét újra: egy kompromisszumok nélküli hitter, akinek alapvető stratégiája az, hogy mélyen fúrja be a labdát, lövések után lője le és őrölje ellenfelét. Robson valószínűleg erőteljesebben ütközte a labdát a csúcsán, mielőtt a sérülés csökkentette volna őt, de Konta mechanikusabb és megbízhatóbb lendülettel rendelkezik, amely győzteseit inkább a kopás révén, nem pedig látványosan hozza.

a régi sebezhetőségrőlA támadásakor azonban nem ez az alkalom okozott hibavonalakat, hanem csodálatos ellenfele, akinek fegyelme két órán és 38 perc alatt mindössze kilencre tartotta őt. Ez az izmok, a kitartás és a bátorság szünetmentes csatája volt. Egyikük sem tartózkodott egy másodpercig. Facebook Twitter Pinterest Johanna Konta visszatér Simona Halepbe a nők egyedülálló negyeddöntőjében. Fénykép: Tom

Annak ellenére, hogy optikai illúzió lehetett volna, a közti ütés, saját hatalmi paramétereikön belül, mérgezőbbnek tűnt, mint Novak Djokovic és Adrian Mannarino közötti nyitó mérkőzésen. A férfiak negyedik fordulójában a hangsúly a hatalom feletti elhelyezésre került.Ebben a három női szetterben mindegyik ütést kiütés céljából töltötték be, laposan és gyorsan megütötte a háló legalacsonyabb pontját.

A változatosság nem csupán az élet fűszere, hanem a legjobb módja az indukálásnak. kétség egy teniszpályán. Roger Federert például lenyűgözte, hogy fiatal doppelgängerje, Grigor Dimitrov, hétfőn a teljes mérkőzésük során egyszer sem szolgált és röpködött – vagy az erre a célra szolgáló bajnokság.

Itt nem volt egy csepp lövés a 12. játék harmadik pontjáig, a mérkőzés 43. percében, bár korábban már több nyílás volt. Nem sok követte.Mindkét edző, a Konta Wim Fissette és a Halep’s Darren Cahill elismert taktikus; Talán a győzelem legbiztonságosabb útját úgy látják, hogy a labdát aprítják a darabra,

Erre a gyanúra erősítve a Konta könyörtelen erőszakos ütése megszerezte a szerelmi visszalépést a 25. percben, és folytatta. egészen a nyakkendőig. Néhány alapvető hiba költsége neki a készlet. Hajlandó vagy harcolni?

A kihívása nemcsak a bekötött ellenfél alábocsátása volt, hanem a saját idegei is. Ez egy olyan feladat, amelyet sikeresen teljesített két közeli győzelemmel a Halep ellen a turnén, és szorgalmasan visszatette a meccset. Az ötödik meccsen voltak szorongás pillanatai, amikor úgy nézett ki, mint egy 40 szeretetből álló ólom fújása, mielőtt a kiszolgálási ciklusban előre maradt.Halep hevesen küzdött, hogy a négyért mindent megszerezhessen.

A meccs tökéletes csúcspontjára épült, Konta szinte minden cserében hevesen ütött, hogy életben maradjon, Halep kétségbeesetten ragyogással védekezett. Konta szolgálata kinyitotta az ajtót neki, és klinikailag végződött a ponttal, miután Halepet szélesre kényszerítette, saját vonalait tartva, nem pedig szögben. Kétszer is le kellett hajóznia Halep remegő kiszolgálására a döntő kilencedik játékban, némi minőségi visszatéréssel, de megragadta az esélyét, hogy egy előre dobott röplabda segítségével hosszú ideig sodródjon.

A zaj, amikor a másodikba mentek A holtversenyt a tető alatti hisztériaig erősítették. Konta nem engedhette meg maguknak a csúszásokat; Halep természetesen itt akart véget vetni.Konta az alapvonal fölé zúzta őt egy magas szintű rally-ban egy beállított pontra, és egy óra és 50 perc elteltével kiszolgálta, és a stadiont olyan izgalomra helyezte, amely általában a döntő záró pillanataiban látható.

Konta viselkedése kontrolláltnak tűnt a döntő sorozatban; Halep ugyanakkor tétlen gondolatot fordíthatott volna a French Open döntőjének fújására, amikor egy set, 3-0 és a játék pont Ostapenko ellen mutat. Ezt nehéz emlék kitörölni. A Venus Williams véget vet Jelena Ostapenko álomfutásának a wimbledoni negyeddöntőkben. Bővebben

A közönségnek harcolnia kellett.Mivel az eső eltörölte a program többi részét, úgy tűnt, mintha Wimbledon kombinált pszichés energiáját a Központi Bíróság melegházán edzették volna, és túlnyomórészt Konta javára támogatta.

Halep átadta a kezét. Konta az ötödik játék szünetet tartva fáradt kezével. A tömegben a várakozás érzését szinte meg lehet szimatolni a nedves és elfogott levegőn az arénában. Halep frusztráltnak tűnt, eddig csodálatos védekező játékja végül a szélén csapott.

A vége furcsa volt. Halep majdnem megállította a lövést, mivel néhány bolond idő előtt felsikoltott, mielőtt egy hátsó kézbe dobott volna a hálóba. Kvízes megjelenés cseréje után a győztes és a vesztes a hálóba ölelte fel egymás kiválóságának elismerését.Ez a rivalizálás messze nem ért véget.

„Csodálatos negyeddöntő volt a mérkőzés” – mondta John McEnroe. Néhány csúnya és ostoba dolgot mondott a női játékosokról az utóbbi időben, de ez pontosan olyan volt, mint bármelyik Konta legfelső szintű ütése egy emlékezetes délutánon a tenisz alatt, a tenisz legnagyobb színpadán.