Uncategorized

Japán kitart, hogy elérje a rögbi nyolcadik világbajnokságot, és Skóciát küldje ki

Néhány eredmény megérdemli, hogy neonban világítsanak meg, és Japánnak ez a történelmi győzelme volt az egyik. Soha egyetlen ázsiai csapat sem jutott be a rögbi világkupák nyolcaddöntőjébe, nem beszélve ilyen inspiráló rögbi márkáról. Ez nem csak érzelmi alkalom volt a befogadó nemzet számára, hanem felvillanyozó pillanat a globális játék egészére nézve.

Mert végül ez volt az a nap, amikor a pártfogó második szintű címkét egyesek még mindig Japán státuszának jelölésére használták a sportban hivatalosan megszűnt létezni.Akárcsak Írország ellen, a Bátor Virágok időnként ellenállhatatlanok voltak, és több mint jó értéket jelentettek a négy kísérletből álló skót csapat elleni sikerükért, akik csak másodszor mennek haza, mielőtt a kieséses szakasz elkezdődik. </P >

Japán most vasárnap az elmúlt nyolcban Dél-Afrikával néz szembe, négy évvel a Brighton Springboks elleni 2015-ös híres győzelmétől.

Az egész esemény háttere ezt a vitathatatlanul még különlegesebbé tette. Kevesebb, mint 12 órával korábban a szerelvény még mindig komoly kétségeket vetett fel, Japán még mindig hömpölygött a Hagibis tájfun utóhatásaiból, amelyek mind a halált, mind a pusztulást maguk után vonták.A rögbi ilyenkor általában utólagos gondolkodás, de Jamie Joseph inspiráló csapata legalább bizonyos mértékű vigaszt nyújt nemzetének.

És Skócia volt a befogadó végén. Kevésbé volt olyan, hogy rosszul játszottak vagy védekeztek, és inkább egy újabb tárgyi lecke volt a japán kiválóságban.

A szélső Kenki Fukuoka, az íreket nyársas próbálkozás gólszerzője további két nagy alkalomra tett kísérletet adott hozzá. Gyűjtemény és társai 28-7-re vezettek egy szakaszban, mire Gregor Townsend csapata vitéz második félidős küzdelmet hajtott végre. Gyorsak, okosak, precízek és innovatívak voltak Joseph és hosszú távú edzőpartnere, Tony Brown hitelének, és Skóciát gyorsan károk korlátozására kényszerítették.Finn Russell biztató korai pontszáma ellenére, aki néhány pillanattal korábban már majdnem felállította Darcy Grahamet egy próbára, a házigazdák vörös és fehér elmosódása volt az állandó mozgás, és három első félidő próbálkozásuk mind a felső fiókból került ki. Facebook Twitter Pinterest Zander Fagerson befut, hogy megszerezze Skócia harmadik próbálkozását Japán ellen. Fotó: Eugene Hoshiko / AP

Mintha az egyre szaporább Kotaro Matsushima első próbálkozására Fukuoka tehermentesítése nem lenne elég különleges, Japán hamarosan középen keresztül csempészett, Luke Thompson pedig Keita Inagaki feje mellé állította a hozzászólások.Ők előrébb jártak volna, ha Yu Tamura nem hagy ki néhány büntető kísérletet, de Skóciát sokáig nem kímélték.

A félidő közeledtével Japán még egyszer előrenyomult a baloldalon, és a kiváló Timothy Lafaele a skót védelmi vonal mögötti takaros grubberben. A labda valamivel magasabbra pattant, mint ahogy Fukuokának tetszhetett volna, de a zümmögő szélső mégis egy kézzel gyűjtötte össze, és túljutott Stuart Hogg mellett, hogy megszerezze csapata harmadik próbálkozását. – időbeli különbség, Japánnak a területe és birtoklása háromnegyed része volt, és 339 métert cipelt az 54-hez képest.Ha megkönnyebbültek, amikor Jonny Gray Shota Horie-val történt ütközése után elkerülte a bármilyen színű kártyát, egyre kevesebben válaszoltak, mivel Japán, Michael Leitch kapitányával ismét kiemelkedően, egyszerűen egy lépéssel megemelte a tempót.Rövid útmutató Rögbi világkupánk 2019-es tudósítása Show Hide

• Következő mérkőzések, tabellák és eredmények

• A legjobb próbálkozók és a pontszerzők

• Stadion útmutató

• Játékvezetői útmutató

• Legfrissebb percről-percre élő élő jelentéseink

• Iratkozzon fel a The Breakdownra, amely ingyenes rögbi szakszervezeti e-mailes hírlevelünk

Az újrakezdéstől számított három percen belül a skót center, Chris Harris a saját felénél volt nyakörvben, a labda elszakadt a borzalmas fogásból, és Fukuoka megállíthatatlanul elszakadt a próbabónusért, amely hatékonyan megpecsételte Skócia sorsát.

With a skótoknak több mint hét ponttal kell nyerniük ahhoz, hogy a minősítési egyenlet működőképes legyen, alapvetően újabb Twickenham-stílusú második félidei feltámadásra volt szükségük.Egy-két másodpercig hasonló csodára utaltak. Wales az utolsó nyolcas döntetlent könyveli el Franciaországgal, miután megpróbálta megnyerni Uruguayt. További információ

Először a WP Nel támasz megállíthatatlanul lezuhant, majd Russell, egy gyors dobás maga is dicsőséges ellentámadást váltott ki, amelynek végén Zander Fagerson váltotta be a csapat harmadik próbálkozását. A két kékinges szélső, Jamie Ritchie és Magnus Bradbury aligha adhatott volna többet, de végül néhány költséges utolsó negyedéves hiba megölte lendületüket és egész kampányukat.

Legalábbis részt vettek az egyik nagy világkupa alkalom.A tájfun áldozataira emlékeztető meccs előtti csendtől kezdve a japán himnusz nyakszőrig érzett érzelméig és a rögbi élénk jellegéig ez mind a mai napig jó volt ezen a tornán, és ott a játék legismertebb látványa. Lehet, hogy Franciaország 20 évvel ezelőtti, Twickenham-ben az Új-Zéland elleni visszatérését lenyűgözőbben hajtották végre, de nem azóta, hogy Dél-Afrika 1995-ben hazai pályán nyert, a fogadó nemzet ilyen izgalmas hatású volt.

A végső sípszónál: valóban olyan érzés volt, mintha rögbi lenne Japánban, és egy teljesen új szintre emelkedett volna. Skóciának nem volt szerencséje? Alig. Ez volt az első alkalom, hogy elveszítettek egy korlátozott tesztet Japán ellen. Ezen bizonyítékok alapján nem valószínű, hogy ez lesz az utolsó.