Uncategorized

Japán 2019 lehet az a pillanat, amikor a rögbi szakszervezet egy teljesebb jövőt pillanthat meg

Ugyanolyan kedves volt az egész dél-afrikai csapat szívből fakadó üvöltése, amikor Rassie Erasmust meghirdették az év világedzőjének. Mint az Erasmus elismerte, a csapat nem Japánba érkezett, feltétlenül sikeres eredményre számított; véleménye szerint három kulcsfontosságú dolog – kemény munka, szerencse és sors – hajtotta őket győzelemre. Csapata szerinte nem csak országuk kedvét akarta fokozni, hanem abszolút felelősséget éreztek ezért. Ha diadalukat csupán egy szép rögbi történetként festik, figyelmen kívül hagyják a körülötte lévő inspiráló nagyobb képet. Rögbi Világkupa díjak: a legjobb játékos, a legjobb meccs – ítéleteink Az elkövetkező években akár azt is felfoghatjuk, hogy a rögbi szakszervezet más, teljesebb jövőt pillanthat meg magának.Eddig – szakmai korszakban vagy sem – a játék hajlamos volt inkább a saját köldökét bámulni, mint a csillagokra tekinteni. Az első Ázsiában megrendezésre kerülő világbajnokság – és amilyennek a fogadó házigazda Japán bizonyult – mindezt megváltoztatta. Távol állva attól, hogy mondjuk mondjuk mondjuk a feltételezett jobb esélyeiket, és visszatérve a bitrészes státuszra, máris arról beszélnek, hogy a japánok újra szeretnének pályázni egy olyan bajnokságra, amely a World Rugby szerint 3,1 milliárd fonttal járt a helyi gazdaság előnyeivel. </P >

A televízió közönsége az összes helyi rekordot is megdöntötte – még azzal is, hogy az egyik ügyvezető bevallotta, hogy mesterségesen magas régi számok voltak -, és konzervatív becslések szerint Japánban 10 millió ember szeretne most több rögbit nézni, akár élőben, akár a televízióban.Ez azonnal a sportág legnagyobb piacai közé sorolja, és biztosítja, hogy a Japán Rögbi Labdarúgó Szövetség (JRFU) ne szenvedjen hiányt új barátoktól vagy kérőktől, különösen azért, mert a CVC magántőke-társaság gyorsan megtérülésre törekszik hamarosan létrejövő bejelentett, sokmilliós font befektetése a nemzetközi rögbibe.

Mindez egy olyan időszakban zajlik, amikor – valamint Japán esetleges bejutását a rögbi bajnokságba – további friss határokat vizsgálják. A 2023-as világkupát rendező franciaországi felépülés során – és annak szervezői már láthatóan izgatottak a lehetőségek miatt – a World Rugby egyszerre kívánja bejelenteni a következő két verseny helyszínét.A folyamat folytatódik, de ne lepődj meg túlságosan, ha Dél-Afrika – Franciaország 2023-as szavazásának utolsó pillanatában felülmúlva – 2027-re fogadási jogot nyer az Egyesült Államokkal, majd 2031-ben követi az Egyesült Államok, ekkorra az angol Tom Curry csak hirtelen lesz 33.

Már a jövő évi tokiói olimpia szervezői arra számítanak, hogy a rögbi hetesek iránti érdeklődés még magasabbra emelkedik, annak ellenére, hogy várhatóan magas a hőmérséklet, ami kora reggel és késő délután megköveteli a játékokat.Beszámolnak arról is, hogy a japán sportrajongók különösen szerették a rögbi tömeg családbarát, szórakoztató imádatát, valamint a saját csapatuk káprázatos előadásaiból.

A kertben nem minden található rózsás – a JRFU-nak még sok munkája van abban a tekintetben, hogy minél több fiatalt tegyen jó rugbi elé iskolai és ifjúsági szinten -, de tanulságos volt hallani az év hetes világhírű játékosát, az új-zélandi Ruby Tui-t is, aki szakembereiről beszél a játék területe. “Akár szeretitek nézni a női rögbit, akár nem, a hetesek őrületes ütemben nőnek” – mondta Tui, akinek magának is jelentős nehézségeket kellett legyőznie a csúcs elérése érdekében. Rengeteg kiváló női példakép van ott, mivel a 2021-es női világbajnokság hangsúlyozni fogja.Facebook Twitter Pinterest A torna sikerében óriási szerepe volt annak a házigazda Japánnak a sikereinek, akik először jutottak ki a kieséses szakaszba. Fotó: Matthew Childs / Reuters

Ugyanez a helyzet a férfiakkal is. Michael Leitch, Alun Wyn Jones, Kieran Read, Kolisi…ha a rögbit a következő generáció értékeit és hozzáállását formáló inspiráló vezetők ítélik meg, akkor az megfelelő formában van. Óvatos optimizmus van a csatamagasság frontján is: bár korai még határozott következtetéseket levonni, a magas és meggondolatlan kihívásokra vonatkozó üzenet kéthetente tönkremenetele után nyitottnak tűnt.Mindenki legrosszabb félelmeivel ellentétben a nagy kieséses játékokat többnyire a piros lapok nem hagyták jóvá: a kivétel a Franciaország kontra Wales negyeddöntő volt, de őszintén szólva Sébastien Vahaamahina által eldobott könyök bármely korszakban megfelelő lett volna a korai fürdőzéshez. p>

A potenciális következmények elkeserítőek: ha a sérülési ráta csökkenthető az egész világon, és a kisebb játékosok reneszánszát élhetik meg – ebből a szempontból nagyon kár volt, hogy a kicsinyített Cheslin Kolbe nem dobta fel tömeges csapattársát, Pieter-Steph du Toit az év világjátékosának járó díjnak – a játék letétkezelői sorban kaphatják meg az összes kacsájukat, miközben tovább javítják a játékosok jólétét.

A dolgok jelenlegi állása szerint a szombati Jokohama-döntőben részt vevő kilenc Saracens-játékos alig van ideje kipakolni a táskáját, mielőtt klubjuk vasárnap héten Párizsban megnyitja a Bajnokok Kupája elleni védekezést a Racing 92 ellen.Csak abban lehet reménykedni, hogy Owen Farrell, Maro Itoje és társai továbbra is kiállnak Anglia február 2-án Franciaországban megnyitott Six Nations meccse mellett. Tíz kulcsfontosságú téma, amint a világbajnokság mondja mondjuk Japánnak | Paul Rees További információk . Akárhogy is, a brit és ír oroszlánok turnéja 2021-ben Dél-Afrikába több fokozattal emelkedett, és Wales és Írország új edzői, Wayne Pivac és Andy Farrell tűzkereszttel néznek szembe.

Méretes a kihívások még mindig szembesülnek az egész játékkal, de kihasználják a 2019-es világbajnokság tehetséges szellemét, és minden lehetséges.