Uncategorized

Burnley csodája: a Premier League legvalószínűtlenebb sikertörténetén belül

“Számos évvel ezelőtt azt gondoltam:” Felismeri valaki, milyen hatalmas volt, hol volt ez a klub, ahol most van? “- mondja Dyche, aki hét évet tölt be szerdán a Burnley irányítójaként. „De most tényleg nem vagyok annyira értékes ebben. A személyzet, a játékosok, az igazgatóság és a vezérigazgató tudja, mit csinálunk, és szerintem a szurkolók is. Ők a fontos pártok. Hitelesen és becsületesen dolgozunk. ” Azok a tulajdonságok, amelyek divatosnak tűnhetnek a Premier League csillogása közepette, Burnley-t valami példaképpé tették.

Stéphane Blach, Camilo Guerra, Bernard Brasseur és Laurent Titeux az Everton játék tengerentúli látogatója.A luxemburgi munkatársak, négyen minden évben egy hétvégén két Premier League-meccsen vesznek részt, és a második évadra a Burnley-t választották, mert ragaszkodnak hozzá, hogy a Turf Moor légköre felülmúlja a legtöbb meglátogatott stadion többségét. És mivel imádják a Royal Dyche-t, amelyet tavaly egy poén után Bet365 neveztek el, amikor a Burnley menedzserét ünnepelték, ha a klubot Európába viszi. Facebook Twitter Pinterest Balról jobbra: Bernard Brasseur, Laurent Titeux, Camilo Guerra és Stéphane Blach, akik Belgiumból, Spanyolországból és Franciaországból érkeztek, megnézték, hogy a Burnley hogyan vállalja az Evertont.Fotó: Richard Saker / Az Őrző

Nem lehet nagyobb becsület annak a férfinak, akinek arca díszíti a bordó és égszínkék falakat, az ajtó felett a VIII. Henrik stílusú táblát, és még faragták is egy fatuskóba a sörkertben.

“Nem hiszem, hogy hallottunk volna a Burnley-ről, ha nem a Premier League-ben szerepelne a klub” – mondja Guerra. „Néhány évig Londonba mentünk, aztán Manchesterbe, és onnan fedeztük fel a Burnleyt. Elképesztő itt. Az emberek szuper barátságosak. ”

A négyen Manchesterben tartózkodtak, ahol azt a napot nézik, amikor a City vereséget szenvedett a Farkasoktól, miután Jeff Hendrick győztese az Everton ellen rövid időre a Burnley-t a bolygó leggazdagabb bajnokságában a negyedik helyre emelte.A Burnley nem versenyezhet a Manchester vagy a Liverpool társaságával, mint a futballturisták Bet 365 vonzereje, és nem is így méri magát, és a városközpont viszonylag csendes – a St James’s Streeten számos üres üzlet tükrözi az országos problémákat – tekintve, hogy a Premier League játék egy órára van felrúg a közelben. Futballklubja továbbra is gyarapszik, és nem csupán túlél.

A Burnley Barnfield edzőterét, a korábban áradásra hajlamos pályáit újjáépítették és a 21. századba vitték, több mint 10 millió font költséggel. A klub legutóbb közzétett beszámolója, a 2017-18-as évekre vonatkozóan, rekordminden 45 millió font nyereséget mutatott, és nincsenek kiemelkedő banki vagy igazgatói kölcsönök. A 139 millió font árbevétel a 13. legmagasabb volt a Premier League-ben, és csak két klubnak volt kisebb a bérköltsége, mint a Burnley 82 millió fontjának.A bérek azóta nőttek, de előreléptek egy olyan bajnokságban, ahol a Manchester United forgalma és bérszámlája ugyanabban a szezonban 590 millió font, illetve 296 millió font volt, és ezt négy szezonban teljesítette (egy szezonnal több, mint Jimmy Adamson csapata élvezett az élvonalban 1970-es évek) tanúskodik a Dyche és a Burnley tábla aprólékos tervezéséről és döntéshozataláról. Bertie Bee találkozik és üdvözli a rajongókat. Egy fiatal rajongó az új Burnley-mezét sportolja.

“A legfontosabb, hogy elnökként igazad legyen, az a megfelelő menedzser kiválasztása” – mondja Mike Garlick, a Burnley elnöke. – Ha ezt megteszed, legalább félúton jársz. Sean kulcsfontosságú volt. Eddie Howe korábban volt nálunk, de helyszíni szempontból egyszerűen nem illett Eddie-hez és családjához, így nem egészen sikerült.Egy másik nagyszerű menedzser. ”

Garlick az 1989-ben alapított munkaerő-projekt menedzsment és tanácsadó cég, a Michael Bailey Associates londoni irodájában beszél, és jelenleg annak vezérigazgatója. Gyökerei összetéveszthetetlenül Burnley, és a legtöbb rendezőtárs a környékről származik. A klub sikere hazai szinten elért.

“A városban születtem, a klubtól mintegy 400 méterre” – mondja az elnök. „Ott jártam iskolába, majd uniba mentem, és Londonba jöttem, hogy szerencsémet keressem. 18 éves koromban elmondtam apámnak, hogy egy nap a Burnley elnöke szeretnék lenni. Azt mondta: „Biztos véres kekszfiam vagy.” Ezt egész életen át tartó ambíció volt. Szerintem az egyik ok, amiért ilyen jól teljesítünk, az, hogy jómagam és a többi rendezõ is meglehetõsen helyi és mindannyiunkat nagyon érdekel. Nem azért vagyunk ott, hogy felvegyünk egy bért.Egyetlen rendező sem kap fizetést. Éjszaka egy szállodában fizetett, de ennyi.

„Büszkén állítom, hogy a Premier League legszegényebb tulajdonosa vagyok. Mindenki más milliárdos, gyakorlatilag. De büszke vagyok erre és arra, amit elértünk, mert minden eszközt ki kellett izzasztanunk a pályán és a pályán kívül is, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle.

“Ez azt jelenti, hogy valóban okosan dolgozzunk a transzferpiacon, értéket keres – és ha nem látjuk ezt az értéket, akkor nem vásárolunk. Néha ez felfelé tereli a rajongókat, de nekünk mindenben értéket kell tartanunk.

„Ez lehet egy fiatal játékos, aki úgy gondoljuk, hogy jót tehet nekünk, és eladhatnánk haszonért, vagy egy idősebb játékos, amely szerintünk hozzáadhatna értéket a kerethez. Csak annyit tehetünk, hogy a lehetőségeink szerint éljünk.Már nincs a legalacsonyabb költségvetés a Premier League-ben – más feljött kluboknak alacsonyabb a költségvetésük ebben a szezonban – de ez természetesen nem a felső fele. Nem részletezhetem részletesen, de valószínűleg a legagresszívebb bónuszrendszerrel rendelkezünk a bajnokságban abban a tekintetben, hogy fennmaradunk és a Premier League-ben magasabb helyezést érünk el. A lehető legjobban nyújtjuk a játékosainkat a pályán, hogy elérjük a legjobbat, és ha ezt megteszik, megkapják a jutalmat. ” Facebook Twitter Pinterest A Burnley elnöke, Mike Garlick. “Mindenben értéket kell tartanunk, amit csinálunk” – mondja.Fotó: Martin Godwin / The Guardian

Garlick visszahúzódik attól a javaslattól, hogy a Burnley megtelepedett a Premier League-ben. “Nincs ilyen” – mondja, de az elnök és a menedzser egyértelműen igazodik ahhoz, amit Dyche “fokozatos fejlesztéseknek” nevezett, amelyeket egy erősen versenyző területen el kell végezni.

“Az első számú prioritás volt a képzési terep ”- mondja az elnök. „A második számú prioritás valószínűleg a vállalati létesítmények bővítése, mert hosszú a várólista. Középtávon az egyik terv az, hogy több vezetői ládát építenek, mert éppen nem vagyunk elégek a kereslet kielégítésére. Minden játékot eladunk…esetleg felújítunk vagy újjáépítünk néhány lelátót, mert néhányuk már nagyon öregszik, de lassan fogjuk csinálni.Akkor kell lennie, amikor eljön az ideje számunkra, de a dolgok lassan, de biztosan történni fognak. ”

Az egyik kritika, amelyet a szurkolók a Burnley-fórumon megfogalmaztak, az a költekezésük a transzferpiacon – vagy éppen hiány of – Chris Wood és Ben Gibson társaságával a klub közös lemeze, darabonként 15 millió fontért.

“Még mindig vannak kihívások, mert a pénzügyi modell rugalmasabbá tételére kell gondolnunk, mert a játék anyagilag felülmúl minket” beismeri. “Ez egy folyamatos kihívás, de ha egy papíron nézte meg, hogyan tervezzen meg egy lehetséges sikeres időszakot, akkor azt gondolom, hogy jó modell vagyunk arra, hogyan lehet valamit felépíteni.” The Fiver: regisztrálj és szerezz be napi futball-e-mailünk.

Garlick azt mondja: „Olyan sok klubot láttunk már helyben, akik nehéz időkbe estek – Bolton, Bury, sőt a Blackburn is egy bizonyos fokig.A szurkolók nem akarják, hogy ez történjen a klubunkkal, ezért úgy gondolom, hogy értékelik az értelmes megközelítést. De végül a rajongók el akarják nyerni a dolgokat. Én is rajongó vagyok. A menedzserek is mindig költeni akarnak, mert ambiciózusak önmaguk és a klub iránt. Csak reálisaknak kell lennünk, ennyi.

„Most szilárd klub vagyunk. Nyereségesek vagyunk, pénzügyileg egészségesek.

„Miért nem teheti meg más? Azt hiszem, hogy csak ragaszkodni kell az alapelveihez, és nem szabad elmozdulni tőlük, és minden kulcsfontosságú döntést – például a menedzsert – helyesre hozni. A megfelelő játékosok beilleszkedése a csapatba. A Sheffield United szerintem nagyon jól teljesített az elmúlt években. Norwich, nem költöttek sok pénzt. Huddersfield is megtette.Lehetséges. ”

Visszatérve a Royal Dyche-be, Justine Lorriman, a kocsma átalakulásáért felelős tulajdonos a Princess Royal-ból készül az Everton játékra rendes, 14.55-ös sprintjére Turf Moorba. Lorriman, az egész életen át tartó Clarets rajongó, aki 2018-ban mindhárom idegenbeli Európa Liga-selejtezőre utazott, 17 óra előtt visszatér a bár mögé, de sokkal szélesebb körben méri a Premier League négy évének hatását. A Royal Dyche kocsma és a Burnley menedzsere, Sean Dyche egy fatörzsbe vájt. „A kis Burnley jól teljesít a Premier League-ben, és az emberek ezt felismerik, amikor elmész. A Fülöp-szigeteken viseltem a Burnley ingemet, és többen felismerték.Az olyan nagy csapatok legyőzése, mint a Chelsea [akiket szombat este fogadnak] segít elismertetni külföldön.

„Nemrég itt volt néhány Norwich-rajongó, akik szerették, amit tettünk. Azt mondták, hogy példaképek vagyunk számukra, hogy mi vagyunk a klub, amelyiknek szeretnének lenni, és ez nagyon szép. Megkapjuk a „csak hosszú labdás csapat vagy” klisét, vagy nem szeretik Sean Dychét, de a lényeg az, hogy négy évvel később is itt vagyunk. Mindenképpen valamit jól csinálunk. Példát mutatunk a kisvárosi klubok számára. ”