Uncategorized

Az idők soha nem látott ellenőrzéssel változnak a 2019-es Melbourne-kupán

Az év egy napján azonban az identitás kevésbé tűnik problémának. Minden november első keddjén az ausztrálok buzgó emlékeztetőt adnak arra, hogy ők a világ legnagyobb szerencsejátékosai, ha a Melbourne-kupán szétszóródnak. Viktóriában mindenki megkapja a munkanapot. Lóversenyre.Melbourne-kupa: hogyan vesztette el Ausztrália aláíró versenye a nemzetet. További információ

És ez nagyon nagy üzlet. 2018-ban a fogadási óriás, a Tabcorp több mint 170 millió dolláros forgalmat ért el a Flemington kártyán – és csak a kupán 115 millió dollárt – a TAB és az UBET márkákon.Idén a tavaszi verseny nyolc kulcsfontosságú napjának forgalmára számít, amely magában foglalja a Melbourne-kupa karneváljának négy napját, eléri az 1 milliárd dollárt.

“A Melbourne Cup egy ikonikus esemény és a világ egyik legnagyobb versenye” ​​- mondta a Guardian Australia-nak Nicholas Tzaferis, a Tabcorp vállalati kommunikációért felelős főigazgatója. „A Kupa a legnagyobb egyetlen fogadási esemény a TAB üzletágunk számára. Becsléseink szerint több mint hárommillió ausztrál fog fogadni a TAB-val a Melbourne-kupán. ”

Egy olyan sportág számára, amely vágyakozik, de ritkán kapja meg a mainstream expozíciót, a versenyzés már régóta fennáll annak az igazságnak, hogy nincs rossz hírverés. Az ágazatnak az évek során megvan a maga része a botrányokban, a doppingolástól és a ring-inektől kezdve a zsokékig, akik más lovakra fogadnak, és a legtöbb dolog közöttük van. De a verseny nem semmi, ha nem is rugalmas.Az integritás kérdése ellenére, amely komoly egzisztenciális veszélyt jelenthet és kell is jelentenie, a versenyzésnek valahogy sikerül kijönnie a másik oldalról, és megőrzi rést az ausztrál kultúra elfogadott, sőt kincses részeként. . Bár a társadalom egyes rétegei felkészültek lehetnek arra, hogy elhajítsák a tekintetüket a sport patkányzsák elemének továbbvitelével szemben, az állatjólét kérdése nehezebben gyomorszájon áll. Az elmúlt évek Melbourne-kupa napján a lófélék haláleseteinek száma – 2013 óta hat ló pusztult el Flemingtonban az ausztrál verseny legnagyobb napján – éles figyelem középpontjába hozta a kérdést, ami a #NupToTheCup mozgalmat és a jólét tudatának általános növekedését váltotta ki. versenylovak. Még mindig a faj megállítja a nemzetet, de most megosztja.Facebook Twitter Pinterest A szerencsejáték a Melbourne Kupán nagyon nagy üzlet a bukmékerek számára. Fotó: Bloomberg / Bloomberg via Getty Images

A tét még nagyobb, miután az ABC kitettséget adott a nyugdíjas versenyzők bántalmazásának és tömeges lemészárlásának az ausztrál bakancsokban. A Racing Australia azt állítja, hogy évente körülbelül 34 volt versenyző, vagyis a lakosság kevesebb mint 1% -a vágóhídon van, de az ABC vizsgálata szerint a szám ettől valamivel északabbra található.

“A versenyipar elrejtette az általa megrendelt hamis tanulmányokat és a kötelező nyugdíjas nyomtatványból gyűjtött adatokat” – mondta Elio Celotto, a versenylovak védelmével foglalkozó koalícióból. „Mostanra bebizonyosodott, hogy tévesek, és be kell számolniuk azzal a ténnyel, hogy súlyos jóléti problémájuk van.Becsléseink szerint a valós szám meghaladja a 10 000-et. ”

A versenyek rendszergazdái azonnal áttérnek a károk kezelésére, ígérve, hogy kiszűrik a jogsértőket. “A Bizottság határozottan támogatja az összes versenyző állat jólétét, és felkéri a versenyző közösségeket és a nyilvánosságot, hogy tegyenek jelentést a versenyző állatok jólétével kapcsolatos kérdésekről” – mondta Ross Barnett, a Queensland Racing Integrity biztosa.

Új-Dél-Walesben tilos a lovakat odacipőbe küldeni, ha „túlnyomórészt lakóhelyük volt” ebben az államban. “Ha ez megtörténik, akkor a törvény teljes erejét ellenük vetjük fel, mert megszegik a versenyzés szabályait” – mondta Peter V’landys, a Racing NSW vezérigazgatója.

V’landys a maga részéről az állatjólétet jelentette a versenyzés egyik legnagyobb veszélyének egy ideje ezelőtt, bevezette a fent említett szabályt, és a nyeremény egy százalékát fordította a lovak jólétére, más kezdeményezések mellett.És most a Racing Victoria követi a példát, a múlt héten 25 millió dolláros programot hirdetett meg a versenylovak jólétének biztosítása érdekében a bölcsőtől a sírig. Az elkötelezettség kulcsfontosságú eleme az országos felelős tenyésztési kampány támogatása, „hogy csökkentse a telivérek számát, akiknek végül nincs lehetősége”. Öt módszer a lóversenyzés emberségesebbé tételére jó irányba lép, de többet akarnak.A múlt héten Peter FitzSimons, a Fairfax újságírója bírálta a V’landys-t, mert azt mondta, büszke a Racing NSW állatjóléti programjára, és azt javasolta, hogy az adminisztrátor feladja az ARL bizottsági elnök szerepét, hogy a versenyzésre összpontosítson. “Teljesen tele lesz a keze, és rendezni fogja a verseny szörnyűségeit.”

A 7. csatorna Bruce McAvaney is mérlegelt. „Kisvállalkozású tulajdonosként szégyent éreztem. És nem tudni, hogy nem elég jó ”- mondta McAvaney az ABC jelentéséről.

A hatások másutt is érezhetők. A Birdcage rendes Megan Gale idén bojkottálja a Melbourne Kupát, miután Taylor Swift énekesnő és Lana Condor színész visszalépett az eseménytől.Mind Swift, mind Condor az ütemezéssel kapcsolatos kérdéseket idézte, de a közösségi média visszahúzta a tervezett fellépését Flemingtonban.

Érdekes idők ezek a lóversenyek számára. A kitettség, amelyet annyira kíván, mostanra pikkelyes, de nem azokból az okokból, amelyekre gondolhatott