Uncategorized

Andy Murray vezet egy harmincas eseményt Wimbledon utolsó nyolcába

Valószínűleg ennek a 131. Wimbledonnak az idézete leesett Gilles Müller ajkáról, miután a negyeddöntőkbe bekapták a Rafael Nadal elleni győzelmet, amelyet legjobban úgy lehetett leírni, mint amely várakozásainak vagy bárki másnak várt. > Pár órával a drámai öt-setter után az elsötétítő No1 bíróságon hétfőn este elfogyasztotta az elért eredményeket, a 34 éves luxembourgi azt mondta: „Nem volt könnyű hinni. De másrészt nem volt sajnálom. ”

A lényeg az, hogy ezek a játékosok miért törődnek a sportukkal. Néhányan nyilvánvalóan szenvedélyesebbek, mint mások, és minden eshetőségüket megadják. Néhányan már korai kortól kiábrándultak, és karrierjük során cinikusak maradnak, soha nem hisznek el, de gyorsan megbánják a sajnálatát.És egy vagy két magának biztosítja a kiváltságát, hogy nagyon jó megélhetést szerezzen puszta játékban.

Elmúlt az idő, hogy Bernard Tomicot megkísérelje motivációjának hiánya miatt; időszerűbb Müller cselekedeteit megünnepelni, és azon tűnődni – mint ő is -, ha meg tudja verni a No7 vetőmagot és a korábbi US Open bajnokot, Marin Cilic-et, amikor a férfiak maradék nyolc játékosa szerdán folytatja a csatát.

A meccs győztesének díja egy elődöntő Sam Querrey vagy Andy Murray ellen, és nem lehet kétséges, hogy az uralkodó érzés egy újabb Müller-csodára vonatkozik, ami őt a legrégebbi elődöntővé tenné. azóta is, az elmúlt évben.Megtévesztően könnyű elfelejteni, hogy Roger Federer augusztusban 36 éves lesz, és negyeddöntőjében elindít legalább egy alacsony árú kedvencet, hogy legyőzze Milos Raonicot.

Müller tehát csak a a nyílt korszak nyolcadik legeredményesebb elődöntője. Valójában úgy tűnik, hogy az életkor felső határa észak felé sodródik. A verseny elején 48, 30 vagy annál idősebb férfi volt; az utóbbi nyolcban öt van: Müller, Federer, Murray, Tomas Berdych (31) és Novak Djokovic (30).

És biztosak lehetünk benne, hogy mindegyikük – beleértve a 29 éves Querreyt is és 28 éves Cilic, valamint a 26 éves Raonic – betegséget vagy niggle-t hordoznak.Murray’s nyilvánvalóan inkább megszállta a nemzetet, mint a többiek, ám mégsem szabadul meg azon meggyőződésétől, miszerint csípője megteszi a távolságot, ha vasárnap döntőbe jut.

A beszélgetés során a A negyedik fordulóban, a francia Benoît Paire mellett haladva, a védő bajnok az ütés és a mozgás folyamatos és észrevehető javulását tükrözte – bár nincs menekülés arról, hogy még mindig van egy apró lába az egyes pontok közötti lépésben.

“Valószínűleg egy kicsit kényelmesebb vagyok a füves pályán, mint agyagom, de én küzdöttem a francia nyíltra való belépésért” – mondta. „Nagyon sok kétség merült fel a játékommal kapcsolatban, és valóban néhány hónapig küzdöttem.A „French Open” (ahol negyedik alkalommal került elődöntőbe) számomra nagyon fontosnak bizonyult. Egyáltalán nem játszottam jól Madridban és Rómában, és nagyon rosszul gyakoroltam.

„Tudtam, hogy idejövök, hogy valóban nagyon jól üttem el a labdát. Csak nagyon sokat küzdöttem a mozgásommal. Ez a játékom óriási része. Ha ez nem megy jól, akkor ez sokat fog befolyásolni. De mindig egy kicsit nyugodtabb vagyok Wimbledonba menni, csak azért, mert szeretem a feltételeket, és szeretek játszani azon a bíróságon. ”

Ez ellentmond Djokovic véleményének, aki panaszkodott Adrian Mannarino verte után. kedden: „A bíróságnak egy egész középső része van a kiszolgálási vonal mentén. Nem nagyon örültem, hogy ezt láttam. A bíróságok, őszintén szólva, nem olyan nagyok ebben az évben. Sok játékos érzi ezt.A fű valószínűleg a legbonyolultabb karbantartható felület. Ez nem könnyű, és a [földvezetők] megpróbálják a lehető legjobbat. De játszottam a jobb bíróságokon. ”

Néha úgy tűnik, hogy a legjobb játékosok leginkább nyögnek. Talán nagyobb elvárásaik vannak. Talán nehezebb nekik megbirkózni bármilyen gyengeséggel, és könnyű hibáztatni a külső erőket. Vagy lehet, hogy a bíróságok annyira rosszak, mint Djokovic és mások szerint az elmúlt héten.

De a sportban nincsenek egyenlő feltételek. Mindig van valami, ami megteremti az egyensúlyt – és általában a legtehetségesebb játékos javára. A harcban maradók listájára nézve nehéz átmenni Federertől, mint a legegyszerűbb tehetségtől, de vajon a régi lábai megmaradnak-e?Lehet, hogy Raonic nem az, aki próbára teszi őt a negyedévben, de egy megfelelő Djokovic az elődöntőkben minden bizonnyal szerepelne, és vasárnap kellene ott lennie.

A legfelső negyedévben Murray-t odaítélték. arany légtér Nadal vereségével, bármi legyen is Müller érzelmi érdemeiről, aki valószínűleg elveszíti Cilicnek. Murraynek meg kell győznie Querreyt, annak ellenére, hogy az amerikai óriási gyilkos története megtörtént, és mindig megszerezte Cilic mértékét.

Djokovic 4-2-rel több mint Murray az elmúlt hat mérkőzés során; Murray három verés közül kettőt nyert legrégebbi riválisa ellen. És a szerb vállsérülést szenved, amint azt kedden beismerte. Ez egy újabb klasszikus döntő lehet.