Tenis

Novak Djokovic bírálja Wimbledont, hogy előnyben részesítette a riválisokat

A háromszoros Wimbledoni bajnok, Novak Djokovic bírálta a Wimbledon szervezőit, hogy húzták le döntő negyedik fordulóját, amely egyesek szerint előnyben részesítették a negyeddöntőbe helyezett Andy Murray és Roger Federer társait.

A 30- Az éves gyermeket sötétben tartottuk, „felmelegedve, lehűlve”, mondta a hivatalnokok elmerülésekor, amikor Rafael Nadal hétfőn tartott négy órás és 48 perces csatája azt jelentette, hogy az 1. bíróság elfogyott az Adrian francia elleni szerb mérkőzésen. Mannarino. Bővebben

Mire Nadal 13-15-re veszített egy izgalmas ötödik sorozatban Luxemburg Gilles Müllertől, a fény elhalványult.

Ahelyett, hogy a mérkőzést a Központi Bíróságnak váltotta volna, amely ingyenes volt, és ahol a tető és a lámpák a játékot folytathatták, 11 óráig folytatódhatott, a tisztviselők később kedden halasztották el, amikor Djokovic végül a negyeddöntőbe indult.

Az ellentmondásos döntést néhányan bírálták, akik szerint Djokovic most hátrányos helyzetben volt a többi negyeddöntős döntőjéhez képest, akik jobban pihentek volna.

Djokovic azt mondta, hogy a Mannarino feletti 6-2, 7-6, 6-4 győzelme után beszélt a biztonsági megfontolásoktól.

„Nyilvánvalóan nem voltam boldog, hogy nem játszottam [hétfőn] este. Játszani akartam. Lehetnénk játszani.És két és fél órán keresztül sötétben tartottak minket anélkül, hogy tudnánk, mit fogunk csinálni.Tehát, tudod, a lábujjodon melegszedtél, miközben lehűltek.

“A játékvezető iroda valóban teljesen határozatlan volt.”

Azt mondta, hogy a játékosoknak azt mondták, hogy a meccset törölni kell, mert „túl sok időbe telik”, hogy visszatérjen a tömeg, de a középső bíróság jegytulajdonosai már a Henman-hegyen voltak,

“Tehát csalódást okozott tegnap este, be kell vallanom, de gyorsan csak megfordítottam a következő lépést, és arra összpontosítottam, amit ma kellett tennem, és megtettem, hogy egyenes sorozatú és ez minden, ami számít.”

A döntésből látszólag meghökkentő személyek között Djokovic felesége, Jelena volt az a nap, amikor a pár hétfőn ünnepli harmadik esküvői évfordulóját szeretetteljes hozzászólásokkal az Instagram-on. hogy övé legyen, férje bánásmódja nem haladta meg az utat.Azt írta: „Hmmm. Újra megváltoztak a tervek Wimbledonban? gondolkodó arcú hangulatjellel, röviddel azután, hogy írta: „Központi Bíróság. Mindenesetre megáll 11-nél. #letsgo #nolefam.

Később retweetelt egy tenisz újságíró üzenetét, amelyben azt mondta: Carole Bouchard (@carole_bouchard) NEM TÖBB JÁTÉK. Djokovic – Mannarino elhalasztotta. Jól sikerült, Wimbledon. # 2017. július 10.

Djokovic az előkészítés során megbénult, egyértelműen arra számítva, hogy ő fog játszani. Az All England Lawn Teniszklub (AELTC) szerint a döntést egészségügyi és biztonsági okokból hozták meg.

A vokális kritikusok között szerepelt a háromszoros Wimbledoni bajnok és a mostani kommentátor, John McEnroe, aki a klubot vádolta.

„Amikor ötödik sorozatba mentek, egyértelmű volt, hogy késő lesz.Aranyos lehetőség arra, hogy Novak Djokovic-ot háromszoros bajnokává tegyék a Központi Bíróságon. A tömeg ezt nyilvánvalóan szeretni fogja.

„Nem mondhatja azt, hogy az Első Bíróságon az emberek nem kapják meg a pénzüket. Folyamatosan elálltak. Még mindig meggondolták magukat. Folyamatosan folytatódtak. Ez jön. Ez folytatódik. ”- mondta a BBC-nek. És az egykori játékos, Todd Woodbridge tweetelt: Todd Woodbridge (@toddwoodbridge) Mivel ma nem #Djokovic bejelentést kapott, ez valójában #periortage #Federer és #Murray !! 2017. július 10.

Az AELTC nyilatkozatában mondta: “ A bajnokság minden látogatójának biztonsága rendkívül fontos.A Novak Djokovic v Mannarino mérkőzést az első számú pályán ütemezett módon játszották.Amikor ez már nem volt lehetőség, úgy döntött, hogy a meccset nem lehet a Központi Bíróság elé helyezni, mivel a nézőhelyek száma megmaradt a pályán.

„Körülbelül 20.30-ig 30 000 ember maradt az indokok, és ezért a meccs áthelyezése jelentős biztonsági kérdést vetne fel. ”

Az ütemezés kritikája az, amikor Wimbledon visszautasítja a panaszt azon döntése miatt, hogy több férfiak számára meccs mérkőzést mutat, mint a nők mérkőzéseit a kettőjén.

Djokovic és Mannarino először kedden léptek fel a Központi Bíróságon, amelynek teteje eső miatt zárva volt, míg a külső bíróságokon a nedves időjárás miatt a játék indítását elhalasztották. Viac zde: SlovakiaSport.sk

Christopher Clarey, az amerikai teniszíró, a BBC Radio 4 Today programjában elmondta, hogy téves döntés volt a meccs hétfõn való elhalasztásáról. a Nadal-mérkőzésen, de általában ezt a választást kellett volna megtenniük korábban.Szerintem ide kellett volna hozniuk ide. Egyetértek Johnnal [McEnroe]. ”

Hozzátette:” Közel voltak ahhoz, hogy ezt csinálják, majd meggondolták magukat. ” Azt mondta, hogy akkor érti meg, amikor a Központi Bíróság tömeg még mindig a helyén volt, és a meccset könnyebben el lehetett volna mozgatni, Müllernek volt meccse. De a Nadal v Müller meccs valójában sokkal hosszabb ideig tartott.

„Ennek ellenére. Nem lehet olyan játékos, aki átél, ha az ellenfél már átélte – mondta.