Tenis

2018. évi zárópontok: Serena Williams az US Open döntőjének első helyezettje

A játékos szempontjából azonban távoli gyökerei vannak az előítéletekben és a harcban, amelyek a teniszen túl is léteznek. Ez azt is lehetővé tette, hogy az akarat egyenetlen csata következtében az elismert és jogos bajnok a modern sport kultúrájának részeként felbukkanó tekintély kellemetlenségeivel küzd.

Amikor Williams elvesztette az irányítást a A meccset és a megnyilvánulását nem a méltóságteljes ellenfelé, Oszaka Naomi ellen, hanem egy olyan ember ellen gyakorolta a csalódást, aki nem tudott harcolni természetben.Williams érvet akart; Ramos, aki nem ütött ütőt, békét és rendet akarta – így reagált a rendelkezésére álló egyetlen fegyverrel, a tenisz törvényeivel.Serena Williams amerikai összeomlását egész körben rosszul kezelték, mondja McEnroe Tovább

< p> Ramos, aki az egyetlen személy, aki mind a négy nagyvállalatban eldöntötték az egyéni döntőket, széles körben szilárdnak, de méltányosnak tekinthető, tekintet nélkül a játékos nemére, fajára vagy jó hírnevére. Mindezt a tapasztalatot magában hordozta a három szabálysértés elrendelésével, amelynek eredményeként Williams elvesztette az egész játékot a második sorozatban, és eldobta a grand slam döntőt, amelyet neki kellett nyernie. A győzelem a Margaret Court mellett 24 nagyvállalaton mozgatta volna, a legtöbb játékos nyert – férfi vagy nő -.Ha ezt az otthoni tömeg előtt, 37 éves korában, az első gyermeke születése után, 37 éves korában megtenné, karrierje koronázó eredménye lett volna. Óriási csalódása, hogy elvesztette egy játékosát, aki debütált a grand slam döntőjében.

Távolról nyilvánvaló volt a hajlandóság a vonal felé Williamsre, több oszlopíró és kommentátor azt állította, hogy ez soha nem fog megtörténni egy hasonló állású ember a játékban, miközben felrobban a Ramos-ra, a portugál martine du jour-ra. Közelről árnyaltabb lett.

Williams lefelé állt, 1: 0-ra és 15: 40-re a másodikban megdöbbent, amikor Ramos figyelmeztette őt Patrick Mouratoglou standjaiban levő edzésért. beismerte egy mérkőzés utáni TV-interjúban]. Azt mondta a bírónak: „Ha hüvelykujját ad nekem, azt mondja, hogy menjek.Nincs kódunk, és tudom, hogy nem tudod, és megértem, miért gondoltad, hogy ez coaching volt, de azt mondom, hogy nem az. Nem csalom, hogy megnyerje. Inkább veszítek. ”

Úgy tűnt, hogy az ügy elkészült. De Williams, még mindig izgatottan, bizonyosságot keresett a következő átállás során, hogy Ramos megérti, amit mondott. Felelősen válaszolt: „Megértettem a reakciódat [Mouratoglou-ra] is.” Ez tovább nyugtatta őt.

Osakát 3-1-re vezetett, majd egymás után kétszer hibázott a 30- 15. A törés pontján hátsó kezét dobott, és a dobozához fordult, és azt kiabálta: „Nem tudok átjutni a labda tetején”, mielőtt ütőjét az ösvényre csapta. Ramos másodszor megsértette és egy pontot adott neki.Csak a jegyzőkönyvet követte. – Ez hihetetlen! – sikoltotta Ramosra, aki nyugodt maradt. „Minden alkalommal, amikor itt járok, problémáim vannak.” Igaz volt.

Szomorú volt az ő elleni felhívások miatt, és magas fokú figyelmet fordított a tisztviselőkre. Williams szintén kitört, amikor elvesztette a 2004. évi negyeddöntőt Jennifer Capriati ellen. , a Kim 2009-es elődöntőjében Kim Clijsters ellen, és a 2011-es döntőben Sam Stosur ellen. A múltja 2018-ban ismét ráébredt. Izzó, azt mondta Ramosnak: „Bocsánatot tartozik nekem, soha nem csaltam az életemben. Nekem van egy lányom, és én állok azon, ami a neki megfelelő. ”Egy nem megfelelő pontot kellett feltenni.Két játék volt attól kezdve, hogy az első testvéres japán játékos, férfi vagy nő lett, aki 2006-ban Maria Sharapova óta a Flushing Meadows fiatalabb és legfiatalabb lett.

Williams tirade folytatta a váltás: „Soha nem fogsz soha többé egy másik bíróságra találkozni, amíg élsz!” Ramosnak, „hazugnak” és „csalónak” hívta.Megállva a sértéstől, várt, amíg a nő majdnem visszatért helyzetéhez az alapvonalon, hogy kiszolgálást kapjon, majd megdöbbentette a tele Arthur Ashe Stadionot azáltal, hogy Osakának a labdát nem rúgta oda.

Williams, A mérkőzésen való tartózkodás miatt megállította a játékot, és Brian Earley, valamint a WTA felügyelője, Donna Kelso megértésére szólította fel a bajnokság vezetőjét, Brian Earleyt. “Vannak olyan férfiak, akiknél sokkal rosszabb a helyzet, mint nálam” – mondta. – De mivel nő vagyok, ezt el fogod tőlem venni? Ez nem helyes. ”

Támogatói számára ez volt Williams védekezésének arany gömbje. Azért vették fel, mert nő volt. De Kelso semmit sem tehetett érte. Earley sem. A történelem sem sokat segített.A New York Times később felsorolta azokat a férfiakat és nőket, akiknek a 2018-ig tartó húsz évben a négy nagy társaságnál szabálysértések merültek fel. A kategóriákban, amelyekért őt büntették, 646 férfit büntettek bűncselekményért ütőkkel való visszaélés miatt, 99 nőt; az edzéshez 87 férfi, 152 nő volt.

Williams szeretetteljes volt, szemei ​​láncoltak és visszatérést fenyegettek. De nem tudta megállítani, hogy Oszaka befejezte a meccset, hogy egy óra és 19 perc alatt 6-2, 6-4 győzelmet nyerjen, amelyet egyikünk sem fog könnyen elfelejteni.A vulkáni robbanás tanúja elsőként az volt, hogy érezze és hallja a haragot, az igazságtalanság érzetét, amely évek óta összegyűlött a lelkében, és majdnem vak dühre desztillálódott.

Mi történt azon a délutánon. nem akkor kezdődött, amikor Ramos észrevette Mouratoglou-t, hogy integessen a Williams-hez a hálózathoz, hanem a Los Angeles-i déli Compton utcáin, ahol Richard Williams elvesztette családját a Michigan-i Saginaw viszonylagos nyugalmától – ahol 1981-ben született Serena. Vénusz után – hogy gyermekeinek felbecsüljék a kemény környezetben zajló küzdelmet.

Serena és Vénusz számára ez egy rövid oktatás volt, és 1990-ben elhagyták a Compton-ot Florida meleg, kényelmi és edzői létesítményeihez, ahol tenisz utazásuk folytatódott.Három testvérük közül, Yetunde azonban maradt, és 2003-ban Comptonban lövöldözve meggyilkolták. A családot elpusztították.

A 2018-as szezon végén Serena emlékeztetett a tragédia röviddel a bíróság elõtt, hogy Johanna Konta-t a Szilícium-völgy klasszikusának elsõ körében játsszák. Megtudta, hogy Yetunde gyilkosát szabadon engedték a börtönből. “Nem tudtam volna rázni a fejemből” – mondta. Karrierje legsúlyosabb vereségében csak egy játékot nyert. Így New York-i útja nehézkes volt.Habár jól játszott a visszatérési szezonjában – elérve a negyedik fordulót Roland Garrosnál, és elvesztve Angelique Kerbernek a Wimbledoni döntőben -, Williams röviddel az US Open előtt kiderítette, hogy a szülés utáni depresszióval küzd.

Ami szeptember esti eseményre vágyik, az az, hogy az a tenisz törvényességének íves és heves pontjáról származik. Williams figyelmen kívül hagyhatta volna. De ő volt a múlt rabja.

Egy másik kíváncsiság: bár az edzés a nagyvállalatokon kívül megengedett, senki sem emlékezhet arra, hogy Williams korábban látta volna csapata tanácsát vagy támogatást, hogy kihasználhassa azt.A tekintetét mindig a neten keresztül rögzíti – kivéve karrierje legrosszabb éjszakakor, amikor úgy döntött, hogy egy határozott bírót egy hiábavaló cserekapcsolatba vonzza, amely olyan címet fizetett neki, amelyet meg kellett volna nyernie.