sportfogadás

Trent Alexander-Arnold: “Nagyon szerencsésnek érzem magam … az álmomat éltem”

“Azt hiszem, el kellene mondanom a mosolyomat a családom arcán, amikor Oroszországban játszottam Angliában” – mondja mosolyogva az emlékére. „Nem sokan mondhatják el, hogy családjuk látta őket a világkupán.” Trent Alexander-Arnold azt reméli, hogy élni fog Steven Gerrard támogatásával. Bővebben

Nem sok olyan 19 éves, aki éppen megalapította maguk a Liverpool első csapatában, a Bajnokok Ligája döntőjébe Bet365 kerülve, egy ilyen befogadó képet alkotnának, bár a családok kulcsszerepet játszanak ennek a legmodernebb futballkarriernek a folyamatos fejlődésében.Először a sajátját, aki minden szükséges ösztönzést megadott neki, de ragaszkodott ahhoz, hogy folytatja képzettségét hátulként, egészen addig a pontig, amikor Alexander-Arnold letette a B-Tech vizsgáit, amelyeket letett.

Aztán ott van Liverpool, aki hat éves kortól ismeri őt olyan edzőkkel, mint Neil Critchley és Alex Inglethorpe, akik a látszólag könnyű emelkedést felügyelik a klub ifjúsági rangjain és a reprezentatív futball minden szintjén keresztül. Valóban könnyű volt.

„Úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok” – mondja Alexander-Arnold szerényen. „Amikor felnőtt, álmodozod, hogy futballista leszel, talán akár a támogatott klubnál is játszol, és ezt az álmot éltem.Minden fiatal fiúnak valószínűleg ugyanaz az álma van, de csak egy vagy két Bet365 százalék látja valóra válását, és ezt anyukám és apám mindig figyelmeztetett. Tényleg támogatóak voltak, de ráébresztettek arra is, hogy esetleg nem működik, ezért tartózkodnom kellett az oktatásom mellett. Mindenkinek szüksége van egyre, függetlenül attól, hogy mit csinálsz. ”

A labdarúgás párhuzamos nevelése bizonyos mértékű edzés formájában jelentkezett. Alexander-Arnold egyértelműen megmutatta az ütemét és a tehetségét, ami már a kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, bár a Premier League igényeihez való alkalmazkodáshoz még profi munkájára volt szükség. “Túl sokat mutattam az érzelmeimről” – ismeri be. „Meg kellett szabadulnom ettől, mert az ellenzék észrevette volna, és elkezdett célzni engem.Ha valami rosszat csináltam, magamra venném, de a labdarúgásban fontos, hogy 90 percig koncentrálj. Még néhány másodpercre sem engedheti le, hogy lemegy. Tehát Neil és Alex célzott rám az edzésen, nagyon kemények voltak velem, akár velem is eshetnek, csak hogy hosszú távon megtanulhassam, hogy jobban összeálljak. A Facebook Twitter Pinterest Trent Alexander-Arnold-ot a tavalyi időszakban néha gyenge láncként célozták meg, ám ellenkezőleg bizonyult ez a helyzet. Fénykép: Michael Mayhew / Sportsphoto / Sportsphoto Ltd./Allstar

használtam. Nem lennék ott, ahol most vagyok, segítség nélkül, sokkal jobban vagyok. Az érzelmek jó dolog, de a legfelső szintű futball nehéz lehet, és ellenőrzés alatt kell állnia.A játék sebességével kezdetben nehéz hozzászokni, hogy milyen gyorsan kell működnie az Bet365 agyadnak annak a térnek az udvarában, amely változást hozhat, mert a játékosok, például Marcus Rashford és Wilfried Zaha ellen képesek találkozni, akik ügyesek Gyors és gyors.

“Ha a korai időkben Steven Gerrardre nézel, voltak olyan idők, amikor elvesztette a fejét, és piros és sárga kártyákat vett fel. Minél több önbizalom mutatkozik a pályán, annál jobb az esélye. ”

Alexander-Arnold ismét célzott volt, amikor a Liverpool a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a múlt szezonban játszotta a Manchester City-t, és Pep Guardiola valószínűleg azt a benyomást keltheti, hogy egy borjú tinédzser gyenge kapcsolatot mutathat ki, ha ismét szárnyra bocsátják.Ellentétesnek bizonyult a helyzet, amikor Leroy Sané alig kapott betekintést, és kevesen tagadhatják, hogy érdeme volt, amikor Alexander-Arnold lett a legfiatalabb Liverpool-játékos, aki elindította a Bajnokok Ligája döntőjét. A Manchester United arca Juventus és Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligájában tovább

Ha Kijevben a fiatalok ártatlansága rövid időn belül felbukkant az utcai élmény Sergio Ramosban való megtestesülésének ellen, a Liverpool-játékosnak nincs semmilyen haragja. “Mindenkinek megvan a lehetősége a győzelemre, és az elmúlt 10 évben megmutatta, hogy győztes” – mondja Alexander-Arnold.

“Ugyanaz a csapata. A Bajnokok Ligájának háromszor egymás utáni megnyeréséhez némi tennivaló szükséges. Ramos egy ideje valószínűleg a világ legjobb középpontja.Még akkor is, ha májusban ellensége volt, akkor még játékosként kell tisztelnie őt. ”

Alexander-Arnold felnőttkor figyelemmel kísérte a vezető védőket, Fabio Cannavaro-t és Philipp Lahm-ot jelölte meg kedvencként, de nem titok annak a ténynek, hogy igazi hősei közelebb voltak az otthonhoz. “Számomra mindig Liverpool volt: Jamie Carragher és az egész hátsó vonal” – magyarázza. “Nem akartam a müncheni Bayern kedvelőinek játszani, hanem egy Liverpool-játékosnak akartam lenni.” – az akadémia aláírása.Idén elején ugyanabban az Anfield-szertartáson vett részt, mint egy idősebb játékos, hogy ugyanolyan bátorítást nyújtson egy új felvételre. “Nehéz elhinni, hogy a gyerekek most rám néznek, ahogy Carragherre és Gerrardre néztem, de gondolom, hogy ez igaz lehet” – mondja. “Remélhetőleg tisztességes példaként ösztönözöm a fiatalokat a kemény munkára.”

Miután csak egyszer játszottam a világkupán, amikor Kieran Trippier pihentetett a csoportos mérkőzésen a Belgium ellen, Alexander-Arnold remélve, hogy kedden még egy futtatásra kerül Svájc ellen, különösen mivel a meccsre Leicesterben kerül sor. “Nagyon rajongok Angliában az úton” – mondja. „Leedsben debütáltam, és éreztem a tömeg szeretetet és támogatást.Kicsit természetesebb, mint minden játékot a Wembley-nél játszani. ”

Ezután folytatódik a Bajnokok Ligája, Neymar és Paris Saint-Germain kis ügyével Anfieldben. Itt a nagy idő, és Alexander-Arnold tudja, bár még nem tervezi távozni otthonából. „Várhat” – mondja. A porszívással ellentétben. – Ez a családom házimunkája. Nem vagyok a legjobb, de inkább az ételeket készítem. ”