sportfogadás

Skócia női futballista segít enyhíteni a 20 éves fájdalmat

Egy kis mesterséges pályán egy szombati reggel egy észak-lanarkshire-i lakásépítés közepén volt minden bizonyíték, amire szükséged volt, hogy labdarúgás készült a lányok számára.

Itt, Rutherglen 12 éves kor alatti és Glenburn harcolt egy szoros és szórakoztató játékkal harmincszáz büszkes szülő és barát előtt. Ebben a szomszédságban egy generáció óta Bobby Murdoch és Stevie Archibald, a skót nemzetközileg ismert skót nemzetköziek először megtanultak a játékot. Mindkettőt lenyűgözte volna a tegnap bemutatott készségek és csapatmunka. Sara, a Rutherglen magas, ügyes játékosa mindkét gólt szerezte, és Bet365 mindegyiküket Cantona-esque engedetlenséggel üdvözölte.A másik oldalon Amy Cruyff fordulatokat és hátsó sarkát végezte úgy, hogy a születése ebből a játékból származik. 30 mérföld az úton Ayrshire-ben. A pályán zajló beszélgetés Cuthbert és internacionáriusai hősiességéről szólt. A múlt héten legyőzték Albániát, hogy elsőként részt vehessenek a következő évi franciaországi női világkupán.

Ez a sport, amely Skóciában inkább a férfiak büszkeségét határozza meg, megváltja ezt: több mint 20 éve Azóta telt el, hogy Skócia emberei utoljára kvalifikáltak egy nagy labdarúgó-bajnokságra, és kevés volt a háborús 4-0-os vereség Belgiumban pénteken, jelezve, hogy hamarosan visszatérnek erre az arénára.A nők hazatértek Albániából egy nemzet és egy férfi futballintézet hálájáért, amelyek elkezdték értékelni a mentési munkát, amelyet a nemzeti sport megdöbbentő hírnevéért végeznek.

A skót csapat Lisa Evans, aki az Arsenal Ladies csapatában játszik. Őt és csapattársait elragadta a szerelem, amely Albániában tett Bet365 erőfeszítéseik után várt rájuk.

„Olyan sok üzenet érkezett az ország egész területéről, köztük Alex McLeish, a férfi csapat vezetője. És az, hogy újságírók és kamerák fogadtak a repülőtéren, új tapasztalat volt mindannyiunk számára. ”- mondta.

„ Mindig azt gondoltam, hogy van esélyünk a kvalifikációra. A női futball teljesítményének javulása és fejlődése vezetett minket erre a pontra.Ebben a csoportban nagyon jó csapatokkal álltunk szemben, de sikerült elkerülnünk az olyan szuperhatalmakat, mint az USA, Németország, Franciaország és Anglia. Különös érzés az a tudás, hogy képviselni fogja az országát a világkupán. ”

Franciaországban az oldal versenyezni fog azokkal az országokkal, ahol a női játék sokkal fejlettebb szakaszban van. pénzügyi és kereskedelmi támogatás. A csapat 23 nő közül 19 hivatásos, de ezeknek mindegyiknek el kellett hagynia Skóciát, hogy teljes munkaidős karrierjével kapcsolatos álmaikat megvalósítsa. Angliában ezen a hétvégén a női labdarúgó legfelső osztály búcsúzott az utolsó amatőrjéről, mivel a Női Szuper Liga teljesen profi lett.

Evans és csapattársai sikere azonban közelebb hozza a hivatásos női futball bajnokság Skóciában.A női futballban való részvétel majdnem megduplázódott, 6500-ról több mint 12 000-re. Donald Gillies, a Skót Labdarúgó Szövetség lány- és nőfejlesztési vezetője örömmel Bet365 fogadja a nemzetközi csapat előrehaladását és a megváltozott hozzáállást. Facebook Twitter Pinterest A média, amely üdvözölte visszatérését az Edinburgh-i repülőtéren, új élmény volt a skót női labdarúgó-válogatott számára.Fénykép: Jeff J Mitchell / Getty Images

“A nőket szöveges üzenetekkel bélyegezték, hogy gratuláljanak sikerükhöz a férfiak minden játékvezetőjének” – mondta. „Nagyon jól szervezett nemzeti bajnoki rendszerünk van, és noha a teljes professzionalizmus még messze van, valószínűleg közel állunk ahhoz a szakaszhoz, amikor néhány profi játékos csatlakozhatna néhány nagyobb klubhoz, mint például Glasgow City, Hibernians és Celtic.

“Ehhez azonban lépésről lépésre kell építenünk” – tette hozzá Gillies. „Ez azt jelenti, hogy biztosítani kell a tehetséges lányok és fiatal nők által kínált infrastruktúra megfelelőségét. Ez azt jelenti, hogy teljes képzettséggel és tehetséges teljes munkaidős edzővel kell rendelkezniük, valamint magas színvonalú programokkal kell rendelkezni a fizikai és taktikai fejlesztéshez.Lehet, hogy még nincs teljes munkaidős profi játékos, de nagyon profi felépítésünk van. Ez vonzza a jó játékosokat, és itt tartja őket, és erre építhetünk. ”

Angliában a nők labdarúgását úgy tűnik, hogy elmerítik a férfiak játékát irányító célok: pénz, méret és hatalom. Skóciában azonban kívánatos, hogy labdarúgás útján elérjék a lányokat azáltal, hogy pozitív üzeneteket nyújtanak a felhatalmazásról és a fizikai és mentális egészségről.Az SSE energiacsoport, az Egyesült Királyságban a női labdarúgás fő szponzora, felmérést készített, amely kimutatta, hogy a szülők sokkal valószínűbb, mint valaha, hogy ösztönözzék lányaikat focizni, és megemlítette a mentális és fizikai egészség előnyeit.

Uefa a múlt hónapban kiadott egy női labdarúgó mini-dokumentumfilm sorozatot, amely három európai legsikeresebb játékos személyes tapasztalataira összpontosított, akiknek át kellett küzdeniük a személyes tragédiákat és sérüléseket, a mentális egészségügyi kihívásokat, és foglalkozniuk kellett a szexualitással és az önbizalommal kapcsolatos kérdésekkel.

Az első világháború alatt a női futball több mint 50 000 embert vonzott Skóciában, mielőtt az SFA megtiltotta volna, amikor a férfiak hazaérkeztek. Egy évszázaddal később Albániában és Rutherglenben bizonyíték volt arra, hogy Skóciában a női labdarúgás hazatér.