sportfogadás

Amikor Fulham népszerűsítési álmait egy olyan játékban halt meg, amely soha nem ért véget

Szórakoztató labdarúgó márkát játszottak, és a szezon első három hónapjában négy célt helyeztek el Bolton, Newcastle, Middlesbrough, Grimsby és Wolves mellett. 1983 elején Fulham a végső promóciós helyszínen ült, csak Wolves és QPR felettük. Mikor márciusban a Craven Cottage-nél második alkalommal megverték Grimsby 4-0-at, a klub hét pontot hagyott le a Leicester-től, egy kézben lévő játékkal, és látszólag a 15 perces távollét után a felső járathoz való visszatérésre szánták.

Leicester azonban nem megy el. Tény, hogy Gordon Milne csapata összeállította a szezon végén egy 15 mérkőzéses veretlen futamot, hogy a Fulhamra gyakorolt ​​nyomást felgyorsítsa. Mégis, öt internetes sportfogadás szezonnyi mérkőzésen Fulham öt pontot kapott. Elő kellett volna mozdítaniuk őket.De a szezon utolsó három hetében látványosan szétesett a Cottagers számára.

„A tapasztalatlanság és a csapatméret keveréke volt” – emlékezett vissza Lewington. „Egy vagy két kulcsszereplőnk volt a játékban, és elkezdtünk megdöbbenteni – és mi is volt egy kemény futásunk.” A Leicester elleni otthonok elvesztése nem segített a kérdésekben, és további vereséget szenvedett a Sheffield szerdán, és a QPR elvesztette Fulhamot promóciós pozíciókat november óta először.

Két játékkal Leicester és Fulham szintje volt a ponton, de a róka kiváló célkülönbség volt. Oldhamban nyerték meg a kampány utolsó előtti játékát – annak ellenére, hogy nincsenek két osztályú gólszerző Gary Lineker.Facebook Twitter Pinterest Ray Houghton Fulham 1-0-as legyőzte Leicester City-t, 1983 áprilisában. a szezon – és azon túl. Próbálkozzon, mintha lehet, Leicester az esély után véletlenül elszalasztotta az esélyét, és nem tudta megszakítani Burnley-t. Csak 0-0-at tudtak rajzolni, így a győzelem Fulham-ot is felveszi.

De nem voltak saját dolguk. Derby nem volt biztos benne a helyükön, és küzdött az életükért.A kapusuk, Steve Cherry, megtagadta Coney-t az első félidőben nagy megmentéssel, majd a 71. percben Bobby Davison egy nagyszerű volley 1-0-as vezetést adott Derby-nek, majd Derby közelebb állt a biztonsághoz, és megragadta Fulham reményeit.

És elkezdődött a baj. – A földön néztem az órát, amikor a cél elment, és észrevettem, hogy rajongók jönnek a online sportfogadás pályára – emlékezett vissza Fulham középpályás, Robert Wilson. „Egyszerűen eljöttek a teraszokról, és nagyon nehéz volt játszani. Nagyon megfélemlítő volt.

Az utolsó 10 percet kaotikus jelenetek között játszották le. A Derby-rajongók a pályát sorakoztatták, sokan a játékterületre vándoroltak, és egy támogató még hátulról is pattantott Cherry-vel, miután Ray Houghton késői erőfeszítéseit hajtotta végre.A PA rendszerről szóló bejelentések ellenére a ventilátorok nem mozdulnak el. Az egyik még a Wilson-ban is elindult, amikor a bal oldali szárnyon lökte a labdát. – Az ösztöne az volt, hogy elmenjek a fickóhoz, de aztán rájöttem, hogy zavargáshoz vezethet. behatolók. – Soha nem voltam olyan ijedt az életemben – mondta Wilson. – Kíváncsi voltam, hogy meg fogom csinálni. Jeff Hopkins nem volt olyan szerencsés. A fiatal védőt ismételten lyukasztották, és egy szakadt inget hagyott.

A rendetlen helyzet nem állt meg ott. A játékvezető elmondta mindkét csapatnak, hogy a mérkőzés még 78 másodpercig tartott – a “végső síp” valójában elfojtották a döntést – de a játék újraindítása kevés volt.Fulham is vonakodott visszatérni, látva, hogy most már csak 10 illeszkedő játékos maradt.

Macdonald, aki egy csalódott figurát vágott át, füstölgett. „A szabályok szerint a játéknak 90 percig kell tartania” – tiltakozott.A Macdonald azonnal felkérte a játékot, hogy visszajátszik, és találta a szövetségeseit Derby elnökében, Mike Watterson és Leicester főnöke, Milne, az utóbbi elismerte: „Ha Malcolm Macdonald pozíciójában lennék, a torkán lesz a játékvezető, és győződjön meg róla, hogy van egy másik játék . ”

Fulham fellebbezést nyújtott be, amelyet a mérkőzés után hétfőn meghallgattak, de a labdarúgó-bajnokság visszautasította a játékot. – Szörnyen igazságtalan lenne más érintett klubok, mindenekelőtt a Leicester City – mondta a labdarúgó liga titkára, Graham Kelly. „A körülményeket nem lehet újjáépíteni, hacsak nem szinte teljes egészében megismétli a Második Osztály programját.” A hat brit klub szezonra jutott Európában (és négy elveszett) Tovább

Macdonald bejelentette a klubot ismét fellebbezné a döntést, és megszüntette volna a Mallorcára tervezett csapatváltást, hogy a játékosai teljes képzésben tartsák.De Fulham sorsát néhány nappal később lezárták. 38 oldalas dokumentumuk nem volt elegendő ahhoz, hogy megfordítsa az eredeti döntést, a labdarúgó-bajnokságot, amely a 19. szabályt idézte, amely „abszolút mérlegelési jogkörükre” hivatkozott. Fulham röviden fontolóra vette az ügy bírósághoz fordítását, de hamarosan elismerte a vereséget. – Csak elhalványult, és szörnyű volt a szezon befejezése – mondta Lewington. „A szezon egész utolsó hónapja szörnyű volt, azon a napon csúcspontosítva.”

A Macdonald alatt még soha nem volt ugyanaz. A klub a következő szezonban küzdött, és áprilisban lemondott. Soha nem kapta meg a csapatot a felső repülésben. Derby-i agónia volt a legközelebb, amit valaha jött.