Serie A

Edin Dzeko kétszer veszi a romákat Napoli fölött a második versenyre

Edin Dzeko gólt szerzett a félidőben, hogy 3-1 nyereményt nyerjen a romáknak Napoli felé a második helyen végzett harcban szombaton Serie A-ban, de vezetője Luciano Spalletti ragaszkodik ahhoz, hogy még többet kell tennie.

Mindkét fél megteremtett egy esélyt az első félidő végén, de a látogatók két perccel a szünet előtt léptek előre. Mohamed Salah megnyerte a labdát a Kalidou Koulibaly-nál a terület szélén, és a keresztjét a Dzeko 12 méteres körüli házból bontotta.

A Bosznia-előrejelzés kihasználta a szegényebb védelmet, amikor a távolabbi poszton jelöletlen volt. Alessandro Florenzi szabadrúgásba kezdett kilenc perccel az újraindítás után.Dzeko hetedik Serie A szezoncélja volt, csak egy rövid volt a múlt szezon egészét illetően.

„Gratulálok neki a melltartóért, de nem csak a célokról” – mondta Spalletti. „Olaszországban a játékosok csak úgy ítélik meg, hogy hány gólt szereznek, és az emberek nem figyelnek a mérkőzés többi részére. A Dzeko-nek jobbnak kell lennie a klinikai és kegyetlenül.

„Az első félévben négy vagy öt alkalom volt, ahol kárt okozhatott volna nekik. Kivételes játékos, de többet tudott tenni a fizikai bátorságával és a technikai képességével.

Koulibaly életben tartotta a játékot, amikor négy perccel azután lépett be a sarokba, miután Dzeko második és Napoli elkezdett kinézni egy kiegyenlítő megragadása.Ehelyett Daniele De Rossi elküldte Salah-t a Napoli védelemtől, és az egyiptomi Pepe Reina lövését széles körben vezette, hogy lezárja a roma győzelmet.

Napoli és a romák váltak a legnagyobb kihívást a Juventus közelmúltbeli dominanciájának az utolsó négy szezonban a Torinói klub második helyezettjei kétszer. A romáknak 16 pontjuk van, kettő a Juventus mögött, akik később szombaton Udinese-t adnak be.

Napoli, aki a zárószezonban eladta a vezető gólt, Gonzalo Higuaínot, majd elvesztette helyette Arkadiusz Milik-t, komoly térdérülés volt a múlt héten, 14 másodperccel a második egymást követő vereségük után, pontozás nélkül.