NZF

Andreas Heraf a játékosok panaszait követően leállt az új-zélandi futballtól

Az Új-Zéland Labdarúgás legerősebb edzőjét leállították, miután egy játékos lázadást alkalmazott módszerei felett. Az NZF szerdán bejelentette az országos női edzőként és az ország műszaki igazgatójaként Andreas Heraf ellen folytatott független vizsgálatot, amely az összes nemzeti csapat előrehaladását felügyeli. ”A szerepeitől egészen a labdarúgó-páfrányok környezetének áttekintéséig.A csapat tizenhárom tagja kedden írt egy levelet az NZF-nek, amelyben panaszkodott az 50 éves Heraf edzői módszereiről és viselkedéséről, akik tavaly későn vették fel a női szerepet. Felhívja az „archaikus” új-zélandi női labdarúgó edzőt, hogy hagyja el Bővebben

A játékosok azt mondták, hogy nem akarnak Heraf alatt edzőként játszani.

A Heraf elleni vádak állítólag zaklatással, megfélemlítéssel és a félelem kultúrájának létrehozásával kapcsolatosak.

Deryck Shaw, az NZF elnöke kijelentette, hogy csalódást okoz az elégedetlen játékosok eljutása olyan pontra, ahol nincs máshova menni. “Rendkívül fontosnak tartjuk a játékosok jólétét, és ezért végezzünk alapos, független felülvizsgálatot” – mondta Shaw.

“Nincs helye a NZF-ekkel szembeni bármilyen nem megfelelő viselkedésnek.Arra összpontosítunk, hogy olyan környezetet hozzunk létre, amely a labdarúgó-páfrányoknak és az összes nemzeti csapatnak biztosítja a legjobb esélyt a győzelemre a világ színpadán. ”

A vita csak egy hónappal azután következik, hogy az NZF az

A Heraf edzői módszerei ebben a hónapban kerültek a figyelem középpontjába, amikor csapata védekező megközelítést alkalmazott 3-1-es hazai veszteséggel Japánban. A taktikát védte, és azt állította, hogy „nagy különbség van a minőségben” a 20. helyen álló Új-Zéland és a Japán No11 világ között. Azt hitte, hogy 8: 0-t elvesztették, ha támadó megközelítést alkalmaznának.

A hozzászólásokat Abby Erceg volt kapitány elutasította, aki váratlanul visszavonult márciusban a Heraf vezetésével tartott edzőtábor után.