La Liga

Barcelona tagadja, hogy az ex-elnök májot vásárolt a francia labdarúgó számára

Az FC Barcelona határozottan tagadta a jelentéseket, amelyek szerint egykori elnöke, Sandro Rosell hat évvel ezelőtt illegálisan vásárolt májat Éric Abidal francia védelmezőjének.

Szerdán az El Confidencial online spanyol újság azt állította, hogy telefonhívások A rendõrség által elfogott rámutatott, hogy Rosell hallgatólagosan beismerte, hogy „illegális májat vásárolt” annak a játékosnak, akinek a májában daganat volt 2011.

Abidal, aki ma a klub labdarúgó-igazgatója , mindig is azt állította, hogy a májat unokatestvére, Gerard adományozta.2012-ben műtéti műtétet végzett a Barcelonai Klinikai Kórházban, amely szerint az átültetés a törvény betűjét követi.

El Confidencial szerint Rosell felhívásai azonban kétségeket vettek fel az adományozóval kapcsolatban. személyazonosságát és átadták egy bírónak, aki kivizsgálta a máj illegális beszerzésével kapcsolatos állításokat. nyomozás a Clínic de Barcelona Kórház és a katalán transzplantációs hatóságok részvételével, óvintézkedésként, összhangban a szervek kereskedelmére vonatkozó „zéró tolerancia” megközelítéssel.

“Az információink szerint Éric Abidal adományozási és átültetési eljárását a vonatkozó jogszabályoknak és az élő szervátültetést szabályozó szokásos klinikai protokolloknak megfelelően hajtottuk végre.” – mondta.

A klub később, szerdán nyilatkozatot adott ki az igényekre reagálva.

„Az első csapat jelenlegi műszaki igazgatója, Éric Abidal, az FC Barcelona által az átültetésről szóló ma közzétett jelentések nyomatékosan tagadják, hogy benne volt valami szabálytalan, csakúgy, mint mind ő, mind a Barcelonai Kínai Kórház igazgatói. “- mondta.

A nyilatkozat szerint az El Confidencial jelentése kihagyta azt a„ kulcsfontosságú tényt ”, hogy a vizsgálat A Rosell állítólagos orgonavásárlására a katalán bíróság tavaly májusban mentett.

A klub azt mondta, hogy mély sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy „az ilyen érzékeny kérdésről nem szigorúak a beszámolók”, és hangsúlyozni kívánta. elkötelezettsége Abidal és a th Az alapítvány, amelyet öt évvel ezelőtt alapított a hasonló orvosi problémákkal küzdő gyermekek támogatására.

Az Éric Abidal Alapítvány külön nyilatkozatban kategorikusan tagadta a jelentéseket, hangsúlyozva, hogy „a teljes átültetési folyamatot a kialakult protokollok szerint hajtották végre, és eljárásokat”.A jótékonysági szervezet szerint Abidal hálás minden orvosi kezelésében részt vevő személynek, köztük az unokatestvérenek, Gerardnak. a televíziós jogok brazil mérkőzésekkel kapcsolatos mosása.

Állítólag Rosell, a Nike volt ügyvezetője és felesége közel 15 millió eurót mosott a televíziós üzletekből, és további 5 millió eurót mosott a sportruházat-társaság és Brazília közötti szponzori szerződésből.

Rosell tagadta a szabálysértéseket.