Energybet

A NOB törvényt állapít meg a Energybet zajló sportolók olimpiai tüntetéseiről

A politikusoknak és a sportolóknak ki kell kerülniük a politikát az idei Tokiói Olimpiai Játékoktól, hogy megvédjék az esemény semlegességét és békés találkozóhelyként való státusát – mondta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

A játékok láttak mind a sportolók múltbeli politikai tiltakozásai, mind a nemzetek bojkottjai és Bach szerint a politikai infúzió a július 24-i Tokiói Játékokba nem lesz örvendetes. A Tokyo 2020 olimpia művészeti Energybet posztereit – képekben olvashatják tovább

A NOB irányelvei meghatározzák, hogy milyen típusú sportolók tiltakoznak.Az olimpiai charta 50. szabálya tiltja a sportolókat abban, hogy politikai álláspontot képviseljenek a játék területén – mint például az amerikai sprinterek Tommie Smith és John Carlos emelt öklével az 1968. évi mexikói városi játékokon. arról, hogy mely „megosztó zavarok” vezetnek fegyelmi eljáráshoz Tokióban. Még mindig tudnak politikai Energybet véleményt nyilvánítani a hivatalos médiaberendezésekben vagy a közösségi média beszámolóiban.

„Az olimpia küldetése az egyesülés és nem a szétválás.Mi vagyunk az egyetlen esemény a világon, amely összekapcsolja az egész világot egy békés versennyel. ”- mondta Bach az újságíróknak a NOB sportolóinak bizottsági vezetőjével, Kirsty Coventry-vel folytatott találkozó után.

„ Kérem őket [politikusok és sportolók], hogy tiszteletben tartsák az olimpiai játékok ezen küldetését, és ennek a küldetésnek a végrehajtásához politikai semlegeseknek kell lennünk. Ellenkező esetben ebbe a Energybet megosztó és bojkott helyzetbe kerülnénk. Arra kérem őket, hogy tartsák tiszteletben ezt a politikai semlegességet azáltal, hogy nem használják őket [az olimpiát] színpadiként politikai céljukra. ”

Az 1980-as és az 1984-es játékot bojkották sújtották, amelyeknek semmi eredménye nem volt, Bach mondott. semmiféle hatása nem volt.

„A sport egyfajta bűnbak volt, mivel az összes többi politikai megosztást nem érintette. A moszkvai bojkott abban az időben semmit sem változtatott Afganisztánban, az 1984-es ellen boikott pedig Energybet semmit sem változtatott meg az Egyesült Államok vagy az Egyesült Államok külpolitikájának politikájában. ”Facebook Twitter Pinterest Tommie Smith és John Carlos egyenesen tartja az öklét. fekete erő tisztelgett az 1968-as olimpiai játékokon. Fénykép: Bettmann / Bettmann Archívum

A Tokióban tiltakozási szabályokat megsértő sportolóknak három fegyelmi eljárás indul – a NOB, a sport irányító testülete és egy nemzeti olimpiai testület részéről.

Az új Az iránymutatások akkor készülnek, amikor az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága két amerikai sportolót megígérte az augusztusban Limason, Pánamerikai Játékokon megrendezett érmepódiumok tüntetéseivel kapcsolatban.Imboden vívóversenyző térdelt, és kalapácsdobója, Gwen Berry tiltakozással felemelte öklét. Mindkét személyt 12 hónapos próbaidőre bocsátották, amely a Tokiói Olimpiai olimpiai játékok ideje alatt áll.

A 2016. évi Rio de Janeiro olimpián az egyiptomi judoka iszlám El Shehaby-t hazaküldték, miután megtagadták az izraeli vagy Sasszon kezet rázásuk után.2019 októberében az iráni judokákat határozatlan időre betiltották a nemzetközi versenyekbe, mindaddig, Energybet sportfogadás amíg erõs garanciát nem tudott nyújtani arra, hogy sportolóik számára megengedhetõvé váljon az izraeli szembejövés. nyomást gyakorol az egyik harcosára, hogy kilépjen a világbajnokságból az izraeli ellenféllel való szembenézés elkerülése érdekében.

„Alapvető elv, hogy a sport semleges és legyen elkülönítve a politikai, vallási vagy bármiféle más típusú beavatkozás ”- nyilatkozta a NOB dokumentum, amely sürgeti, hogy„ a játékteret és a kapcsolódó ünnepségeket a sportolók teljesítményének ünneplésére kell összpontosítani ”.

A NOB végrehajtó testülete és a sportolók közötti csütörtökön tartandó találkozó. A testület megvitatta a Charta 40. szabályát is, amely szigorúan korlátozza a sportolók azon képességét, hogy hivatalos olimpiai játékok idején támogassák szponzoraikat.