Boxing

Miért unatkozik a Floyd Mayweather?

Mindent elmondták, hogy rosszabb lett volna a Floyd Mayweather számára.

Szerdán az ötosztályos boksz-bajnok a tervezett újévi küzdelemből a három napnál rövidebb Tenshin Nasukawa kickbox-csillaggal küzdött. miután egy Tokyo belvárosi sajtótájékoztatóján jelent meg, amelyben bejelentette, hogy a promóter „elhallgatták” az esemény nagyságát illetően.

Mayweather egy Instagram-hozzászóláson azt mondta, hogy egy hároméves kerek kiállítás a japán vegyes harcművészeti társaság, a Rizin Fighting Federation, amely „tisztán szórakoztató célú, hivatalos szándékkártya nélkül való képviselet szándéka nélkül”. / p>

A harcot megdöbbentették.Igen, jelenleg meglepő mennyiségű pénz van a japán harci sportokban, de hogyan várta el Mayweather a kilenc számjegyből származó bérnapot, amire számíthat, anélkül, hogy az Egyesült Államok fizetőképes bevételeihez hasonlóan nem lenne szükség ? Legalább a tavalyi cirkusz a Conor McGregor részvételével az Egyesült Államokban létrehozott harci sportcsillagot vett fel. Nasukawa fényes fiatal tehetség lehet, tökéletes rekordokkal 27-0-ról kickboxerként és 4-0-ban vegyes harcművészetekben, de a legtöbb nyugati sportrajongó soha nem hallotta a nevét vasárnap este. Ne felejtsük el, hogy öt súlykategóriát kampányol, ahol Mayweather utoljára harcolt, vagy hogy hétfőn reggel az Egyesült Államokban kerül sor.Valahogy azt hittük, hogy a bokszolás történetének legszámolhatóbb alakja beleegyezne a versenybe, ahol a szerződéses súly, a körök száma, a kesztyű típusa és döntő fontosságú, hogy az a szabály, amely szerint a verseny bekövetkezne, előzetes értesítés nélkül maradt?

És így Mayweather azt mondta, hogy soha nem fogadta el a harcot, egy olyan furcsa követelés, amely kevesebb, mint 72 órával korábban érkezett, és a Roppongi Hills-en tartott órai sajtótájékoztatón keresztül bejelentette, hogy fotókat és kezet rázott. Nasukawával és nyugodtan feltárt kérdésekkel a leginkább japán sajtóból. a recesszív Harvard-képzett ügyvéd nem vett részt ebben a határozatban. Tisztán.Mayweather csapatának egyetlen tagja, aki a bokszoló mellett a hétfői sajtótájékoztatón a színpadra lépett, Brent Johnson, a One Entertainment nevű vezérigazgatója és egy viszonylag új arc volt Mayweather szorosan kötött belső körében. Johnson, aki elsősorban a Mayweather nemzetközi fellépésének megszervezéséért felelős, nem válaszolt több telefonhívásra, e-mailre és közvetlen üzenetekre a történetért, kétségtelenül aggasztotta a sebek nyalását.

És így Mayweather egy kis tojás az arcán, sajnálatos kisebb epizód, de semmi nagyobb, mint a karrierjének évadaiban szereplő lábjegyzet.

Mégis, ez jó pontot ad a szélesebb körű aggodalomra.

Mayweather, aki a következő hónapban 42 évre fordul, meg kell találnia valamit, ami megfelel az életének.Bizonyos ponton magadnak kell kérdezned: Mi a lényeg? Mennyi pénzre van szüksége?

Egy ideig úgy tűnt, hogy Mayweather követte Oscar De La Hoya nyomdokain, és népszerűségét egy második karrierjévé emelte a bokszolók népszerűsítésében, de csak néhány szinte véletlen sikerek (például Gervonta Davis és Badou Jack), a Mayweather Promotions cége folyamatosan küzdött, hogy hatással legyen. Teljesen lehetséges, hogy Mayweather úgy vélte, hogy egy japán promóterrel való partnerség segíteni fog neki az amerikai piac elkerülésében, és globális platformot biztosít a közepesen stabilnak, de nem tartott sokáig, hogy a koncepció félig sült legyen. >

Nem vagyok Mayweather könyvelője, de határozottan hiszem, hogy a bokszoló pénzügyi fizetésképtelensége miatt bekövetkező zűrzavarok vadul elfojtottak.Az egyik ok, amiért Haymon annyira népszerű a harcosok körében, segít, hogy bölcsen fektessenek be pénzüket. Haymon segített a Mayweathernek, hogy az első partnerkapcsolat óta több mint egy évtizeddel ezelőtt okos befektetéseket eszközöljön a személyes és kereskedelmi ingatlanokba, gazdagítva őt több pénzzel, mint amennyit valaha is tud költeni.

Ahol ez minden vezető úgy tűnik, hogy a következő évben egy újrakezdés a Manny Pacquiao-val, ami esetleg nem teszi meg a rosszul kapott 2015-ös blokkoló rekordjait, de kétségtelenül mindkét férfi pénzpörgető és egy kilenc számjegyű fizetési napja lesz. Pacquiao, aki az idei évben másodlagos súlymérő címet nyert, a múlt hónapban aláírta a Haymon-t, és várhatóan január közepén jelent meg az Adrien Bronerrel.Ha a filippínó szenátor sértetlenül tenné, egy rematchet, amelyet senki nem kért, valószínűleg májusra vagy júniusra fognak bejelenteni.

Mayweather, amint ezt a héten egyértelműen megmutatta, még mindig harcolni akar. Több mint két évtizede töltötte el a sportot, nem azért, mert zavarba ejtett, hanem azért, mert keményebben dolgozott, mint bárki más, a lehetetlenül szigorú képzésektől a híres 4-es futásokig. Ellentétben olyan sok bokszolójával, akik a harcok között a léggömböket felfelé és lefelé helyezték, Mayweather egész évben harci formában maradt, és valószínűleg a következő héten megengedte, hogy szükségessé tegye az örvénysúlyt.

Nehéz váltani hogy ki.Mayweather mindig is megtévesztő szerzetesség, lényegtől mentes volt, ellentétben az anarchikus The Money Team életmóddal, amit a televízióban értékesít, de az ember, mint más, előtte lévő prizefighting gogok, egy rabja: a fénynek, a hőt, a verseny drogjához. A Pacquiao elleni küzdelemre úgy néz ki, mint amilyet nem veszíthetett el, mert már a gyűrűben van, és egy másik könnyű fizetési nap, de a pénz csak kifogás. Ami igazán szüksége van valamire.

A Pacquiao küzdelem, amely a hét múltán már a múlt heti japán katasztrófa után még elkerülhetetlenebbé válik, csak egy sávtámogatás a Mayweather előtt álló nagyobb kérdéshez: hol van véget ér?Sajnos generációjának leggazdagabb sportolója megállapítja, hogy a Big Boy Mansion az ő Xanadu, és hogy Bugattis és Maybachs egyetlen flottája sem elegendő ahhoz, hogy kompenzálja azt a pénzt, amit nem lehet vásárolni. Több mint két évtizedet töltött sportjával, minden hegy tetején felmászott, és elég sok szerencsét és dicsőséget gyűjtött össze több életre, de Mayweather számára a nyugdíjba vonulás céljának megismerése sokkal nehezebbnek bizonyult.