Bet365

Mbwana Samatta: “Olyan szeretettel játszottam, mint Drogba, most nézek videókat Harry Kane-ről.”

Mbwana Samatta egy rendőr fia, de kevés figyelmet fordít a valószínűség törvényére. Jó dolog is, különben az a játékos, aki felcsépelt műanyag zacskókat rúgott fel Dar es Salaam utcáin, nem fogja felkészülni a Wembley-i Aston Villa vonalának vezetésére. Több mint 10 családtag figyeli a vasárnapi Carabao Kupa döntőjét, és több millió társa tanzániai élvezni fogja őt távolabbról. Birminghamtől Kelet-Afrikáig a szurkolók sok reményt Bet 365 fektettek ebbe a 27 éves fiatalemberbe. És így szereti.

Samatta szerint mindig is valaki olyan szeretett volna lenni, akire támaszkodhatnak az emberek.Eleinte azt hitte, hogy katona legyen – „Csak azért, hogy valaki legyen az emberek számára, megnézhetik és mondhatják:„ Miatt biztonságban vagyunk ”-, ám ehelyett valami sokkal valószínűtlenebbet ért el azzal, hogy január óta a £ 8,5 méterre érkezik Genkből, az első olyan premier bajnokból, aki a Premier League-ben játszik, és a középpályásból, akit a Villa 1996 óta akarja lőni az első nagyobb trófeájukra. Természetesen a Villa aluljárók, de Samatta számára ez nem számít.A tehetség és az akarat erőssége hosszú utat vezetett rá.Guardiola Paisley rekordokkal Bet 365 rendelkezik a városkeresés Ligakupájának hármasával szemben. Bővebben

A hét gyermekből álló család második legfiatalabb Samatta focizott mindaddig, amíg emlékszik, de mire 17 éves volt, tudta, hogy neki, akár öt öreg testvéréhez hasonlóan, valószínűleg feladnia kell, és megfelelő munkát kell szereznie. A hadseregbe való bekerülését tervezte, annak ellenére, hogy labdarúgó képessége vonzotta a Mbagala helyi klubjának elnökét, Dar es Salaam körzetében, ahol nőtt fel. Csatlakozott a Mbagala Markethez a tanzániai második részlegben. A bérek?Nincs.

„Futballot játszottam, de nem igazán gondoltam, hogy a labdarúgás elvisz valahova” – emlékszik vissza. „Két éven át játszottam a második osztályban, majd egy Mohamed Enterprises nevû társaság jött és megvette a klubot [és Afrika Lyonra változtatta nevét.], Mert azt gondolják, hogy a csapat eljuthat a Premier League-be. Amikor megvásárolták a csapatot, fizetést kezdtek fizetni. Ekkor kezdtem el gondolkodni: „Ez komoly lehet.” Ez csak valami 40 GBP vagy 50 GBP összegű volt, de arra gondoltam: „Ha fizetést kap, az azt jelenti, hogy ez egy igazi munka. Szóval meg Bet 365 tudom csinálni.Nézze meg, hová visz. ”

Hamarosan eljutott Tanzánia legnagyobb klubjába, a Simba SC-hez, akinek 25 mérkőzésen 13 gólt szerez, köztük egyet Afrikai Bajnokok Ligájában, a kongói óriások ellen. Tout Puissant Mazembe. Gyorsan megmozdultak érte. 2011-ben elhagyta szülővárosát a TP Mazembe Lubumbashi bázisához, ahol az elvárások égbolton voltak. „Mielőtt aláírták, az Inter Milan ellen játszottak a Club World Cup döntőjében, így a csapatuk mindenki nagyon ismert volt Afrikában. Csak egy fiú voltam Tanzániából. Valóban egy kicsit nehéz volt. De azt hiszem, a lábam segített. Csak a pályára lépés és a gólszerzés.Az első játékomban szereztem gólt. ” Aztán Mazembe eladta főtámadóját, Alain Kaluyituka-t egy katari klubnak, és Samatta belépett a résbe. nekem játszani. Mert gyors vagyok és gólt szerezek. ” Samatta-val Mazembe négy egymást követő hazai bajnoki címet nyert és felállította a 2015. évi Afrikai Bajnokok Ligáját, a csatár pedig a döntő mindkét szakaszában büntetett. „Tudtam, hogy a csapat rám nézett és azt gondoltam:„ Ez a mi fő emberünk, meg fog csinálni valamit. ”Tehát nem volt túl nagy nyomás a büntetés bevezetésére a döntőben. Ha úgy érzi, hogy magabiztos, akkor vegye be. ” De a nyomást megfékezték, amikor 2016 januárjában csatlakozott a Genkhez.

„Amikor Belgiumban voltam, rájöttem, hogy Afrikában egy kicsit könnyű játszani. Nem agresszív.Belgiumban agresszív. A védők, akik a lábadnál jönnek, rúgnak és tolnak. Afrikában, még ha nem is voltam 100%, csak játszhattam. De [Belgiumban] ha nem vagy 100% -ban, halott vagy. Nem tehetsz semmit. Csak azt mondtam magamnak: „Sokat kell fejlesztenem. Nagyon szeretném megmutatni, nem akarok itt kudarcot vallni. ”” Azt mondja, hogy hat hónapba telt, mire az alkalmazkodás megtörtént. De ha egyszer ezt megtette, sikeresen megállt. sérült. Facebook Twitter Pinterest Mbwana Samatta debütált az Aston Villa-n a Carabao Cup-elődöntő második fordulójában Leicester ellen, amely Villa 2-1-győzelmet ért el Wembley eléréséig.Fénykép: Peter Powell / EPA

Samatta szerint két nappal az átadás befejezése előtt hallotta Villa érdeklődését. “Mindig az álmom volt, hogy a Premier Ligában játsszam” – mondja. „Tanzániában ez a kedvenc versenyünk. Tetszett nekem a Manchester United, David Beckham miatt. Aztán jött Cristiano Ronaldo, de néha Thierry Henry-hez váltottam, mert tetszett neki, hogyan játszik. És Didier Drogba, az volt a fickó, akit legjobban néztem. Szerettem volna úgy játszani, mint ő, és megpróbáltam adaptálni és lemásolni a futását és a dolgát. ”

A Villa első mérkőzése a Carabao Cup elődöntőjének triumfja volt Leicester felett, de Samatta elismeri, hogy még a keménynek is találta. azelőtt. „Mióta csatlakoztam a csapathoz az edzésnél, az volt az érzésem, hogy:„ Ha 100% -ban lennék Belgiumban, itt lennék 200%. ”Ez nem könnyű!Az edzés során minden alkalommal átfutottak rajtam. Nem értem. Arra gondoltam: „Hát, ez nehéz. De én megcsinálom. ””

A következő játékában gólt szerzett. A 2-1-es vereségben a Bournemouth-ban a Villa első ránézett az egész szezonban, különös örömet okozva annak a csatárnak, aki légi bátorságát kulcsfontosságú erőnek értékeli. De még mindig nem volt elégedett a teljesítményével. Ritkán van. „A játék befejezése után hazamegy, és megpróbálja elemezni. Mit tettem? Mit kell fejleszteni? ” A válasz az utolsó kérdésre a következő volt: „Sok cucc. De leginkább a sprintjeim. Ha 10-et csináltam, 20-ig kell jutnom. És hol helyezkedhetek el, és hogyan segíthetek csapattársaim, hogy könnyen megtaláljanak.Vagy hogyan találhatok helyet. ”

Néhány különösen lelkes tanzániai csodáló arra a következtetésre jutott, hogy Samatta csapattársainak fel kell emelniük a játékot. A játékos szégyenkezve érezte magát, amikor sok honfitársa kapcsolatba lépett más játékosokkal a közösségi médiában, hogy megparancsolják számukra a hősük jobb kiszolgálását. „Olyan, mint most, amikor a klub és néhány játékos sok üzenetet kap, és csak arra kértem őket, hogy hagyják békén a játékosokat. Én vagyok az, aki innen jön [Tanzánia], nem kell mindenkinek üzenetet küldenie! Hagyja koncentrálni. Ez őrület!Nem igazán kedvelem. ”Premier League és Carabao Cup: 10 dolog, amire figyelni kell ezen a hétvégén. Tovább

Amíg a Villa számít – vasárnap és a kiesés elleni küzdelemben -, a Samatta gyorsan alkalmazkodik. Az angol labdarúgáshoz a City támadását a modern kor legteljesebb külföldi gólszerző vezethette Angliában. Samatta elismeri Sergio Agüero kiválóságát, de több inspirációt von be másoktól.

„A játékok előtt mindig néztem a legjobb sztrájkolók videóit. Minden alkalommal Didier Drogba volt. Akkor Harry Kane volt. Sokat figyeltem őt; hogyan pozicionálja magát. És amikor megkapja a labdát, csak a lövöldözésről gondolt. ”

Kane-hez hasonlóan Samatta is az országának kapitánya. Más módszereket talált arra, hogy az emberek jól érezze magát.Néhány évvel ezelőtt évente jótékonysági mérkőzést rendezett Tanzánia egyik legnépszerűbb énekesével, Ali Kiba-val, a bevételeket oktatási projektek finanszírozására felhasználva. “Csak arra gondoltam:” Rendben, munkát végezek és fizetni fogok, de mit tehetek a társadalom számára? “Megpróbáljuk orvosolni az iskolákkal kapcsolatos problémákat, és olyan embereknek adjuk, akiknek nincs semmi.” >