Am. Football

Az MVP-től a futásig: mi történt Cam Newton szezonban?

 

Vegyük például Aaron Rodgers-t. Rodgers ebben az évben nem változtatta meg játszási szintjét. De ahogy észlelték, megváltozott, mivel a fogadói nemrég nyitottabbá váltak, és ami a legfontosabb, a következetesebb fogás. A szezon első nyolc játékában Rodgers a széles körű kritika célpontja volt. Számai nem értek el az elvárásokat, és a Packers egy 500 futballcsapat volt. Rodgers a 9. hét óta nagyjából ugyanolyan szinten játszott, de most már az MVP-beszélgetésben említik a nevét. Ez közvetlenül tükrözi, hogyan hatott Rodgers támogató öntöttsége a termelésére. Nyolc játék után Rodgers 28 darabot vesztett el legalább 405 yardra, és legalább négy érintőképernyőt a vevő hibájára.Nem tudod figyelembe venni a fogást követően elvesztett yardokat, így a „legalább” használatát. Rodgers olyan ütemben volt, hogy elveszítette több métert a vevő hibájához, mint a tavalyi negyedévben, kivéve a Cam Newton-ot. meghatározta a képességét, hogy felülmúlja a helyzetét. A bajnokságban senki sem vesztett el több yardot a vevő hibájához, mint Newton a tavalyi szezonban. Valójában senki sem volt közeli. A múlt évben Newton elvesztette legalább 836 yardot és hét érintőképernyőt a vevő hibájához, Ryan Tannehill a legközelebb volt az elveszett udvarban 717-nél, több mint 100-nál kevesebb. Csak Rodgers elvesztette több tapintását. Newton annyi yardot vesztett el, mert várták, hogy következetesen tolja le a labdát a Ted Ginnhez és Devin Funchesshez.A Funchess nem tudott semmit elkapni a szezon első felében, míg Ginn következetesen elhagyta a több mint 30 yardot. A vevői inkonzisztenciák ellenére Newton még 3837-es metróval, 35 áthaladással, 10 meghallgatással, 636 rohanó udvarral és 10 rohanó érintővel befejezte a szezont. Michael Oher és Mike Remmers voltak a Panthers kezdő támadásai a tavalyi szezonban. Egyik játékos sem – függetlenül attól, hogy mi legyen a hátterük – életképes starter az NFL-ben. Úgy tűnt, hogy a coaching személyzet felismeri ezt, és olyan bűncselekményt jelentett, amely nyomást gyakorolt ​​az egyes blokkolókra, és Newtonra rakta.Ezt úgy tették, hogy további testeket tartanak a védelemben, így Newtonnak kevesebb vitorlája volt. A kevesebb vevőkkel Newtonnak el kellett várnia, hogy az útvonalak hogyan terjedjenek ki a lefedettség ellen, és szűkebb ablakba dobjanak. Nem tudott állni, és várni, hogy valaki kinyíljon, hogy segítsen nekik kinyitni, mert a fogadóit mindig rosszul túllépték, ha a védelem nem küldött nehéz foltot.

Eddig ez a szezon A Newtonnak 3 272 darabja van 14 játékban, de mindössze 18 megszakítással 11 meghallgatásra 353 rohanó udvarral és öt touchdowndal. Az elsődleges oka annak, hogy Newton elhomályosodott számai az ő támogató ereje. A Camton Newtonnak igaza van: a tisztviselők másképp kezelik őt, mint a többi negyedév.Mind az Oher, mind a Remmers idén elszalasztotta az időt, aminek következtében a Panthers a Trai Turner-t jobb kezelőfelületen kezdte. Turner kiemelkedő fiatal őr, de egy nagy testű futóblokkoló, aki nem épül fel az űrben. Igazi problémának bizonyult, hogy helyes megoldást kér. A Turner ismételten ki van téve a védelem alatt, és a Newtonra nyomta a nyomást. Ha Turner volt az egyetlen probléma a vonalon, a Newtonnak esélye lenne elrejteni az összeegyeztethetetlenségét, de ez nem volt így. Turner elmozdulása nemcsak a jogot, hogy megszüntesse a felelősséget, és gondot okozott a probléma hiányában. A Ryan Kalil rendszeres kiindulási központja All-Pro kaliberű játékos, de ebben az évben csak nyolc játékban játszott.Tyler Larsen helyettesítője, aki állandóan ki van téve az ellenfél védelmezőinek.

A Newton támadó vonala tehát a 2015-ös nagy problémától a teljes katasztrófához vezetett 2016-ban. akkor sikerült legyőzni, ha Kelvin Benjamin nem bizonyult lassabbnak Ted Ginnnek a sérülés után, vagy ha Newton ugyanolyan fenyegetés volt, mint a futó.

bosszantó, de nem meglepő, amit az újonc szezonja során tett. Newton csökkenő futási veszélye viszont szezonfejlesztés volt. A 4. héten Newton agyrázkódást szenvedett az Atlanta Falcons ellen. A következő héten a Tampa Bay Buccaneers ellen játszott, mielőtt visszatérne a 6. hétre.Huszonkilenc Newton 87 rohanó próbálkozása a 3,5 játékban jött. 147 yardot (5,1 yard / kísérlet) szerzett, és két darabot szerzett a 29-en. A tizenkét játékban, amiket játszott, mióta elkényeztették, Newton 206 yardot gyűjtött össze, és három kísérletet szerzett 58 kísérleten (3,6 méterenként kísérletenként). Az évszak első hónapjában a Panthers számára tervezett negyedik futamfutás volt a középpont, de azóta a játékhívások nagyrészt hagyományosabbak voltak. A Newton még mindig fenyegető veszélyt jelent a látone helyzetekben, de még akkor is, amikor összeszorul, sokkal korábban csúszik, mint az előző évszakokban.

Ezzel a korábbi rázkódással, a tisztviselők gyenge védelme és a váll sérülése, amely az egész szezonban megmaradt , nem meglepő, hogy a Panthers védi a legértékesebb eszközt.Carolina egyelőre nem volt reális rájátszás a rájátszásban, és védekező kérdéseik megkönnyítik a Newton egészségének elsőbbségét azáltal, hogy maguknak adják a legjobb esélyt a játékok megnyerésére. t ugyanolyan következetességgel játszott, mint tavaly. Ez azért is várható volt, mert Newton számára nagyon nehéz lenne megőrizni a következetességet és a minőséget, amit a legutóbbi évadban a legrosszabb támogató erejével mutatott. Newton még mindig nagyszerű játékos, és nagyon jó szezonja volt az egésznek, csak nem volt MVP év.